NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Contre politice pe tema referendumului! Consilierii PSD nu s-au prezentat la vot (VIDEO)

Ședința extraordinară programată pentru astăzi în legislativul local a fost declarată ilegal constitută din lipsă de cvorum. Din 19 consilieri locali, doar 9 au fost prezenți, toți din partea Partidului Național Liberal, ei fiind și cei care au convocat întâlnirea.

 

Din partea PSD nu s-a prezentat nimeni, însă în sală au fost câțiva reprezentanți ai Societății Civile, interesați de cele trei proiecte aflate pe ordinea de zi.

Despre faptul că aleșii din PSD nu au dorit să participe la această ședință, liberalii au vorbit în cadrul unei conferințe de presă.

Ei au declarat că sunt mâhniți de faptul că ședința nu a avut loc din lipsă de cvorum, fiind primul caz de acest gen. Referitor la proiectele pe care le-au propus, consilerii din partea PNL au declarat că sunt necesare, reflectă probleme de actualitate în Pașcani, iar atitudinea pesediștilor, de a nu se prezenta la discuții, este una lipsită de respect.

„Este pentru prima dată când o ședință nu are loc din lipsă de cvorum. Nu susținem punctul de vedere al colegilor consilieri din PSD. Problemele pe tema apei nu s-au rezolvat complet în Pașcani. Este normal ca după doi ani în care ApaVital a operat la Pașcani, să vedem dacă pășcănenii sunt sau nu mulțumiți de operator”, a declarat Marius Pintilie.

„Domnul primar a declarat că proiectul privind inventarierea blocurilor cu risc seismic nu își are rostul, pentru că el are deja o evidență a lor. Această evidență nu există. Au făcut acum câteva zile o listă cu patru imobile, care, spun ei, sunt cu risc seismic. Ei sunt experți?”, a susținut Claudiu Bodoașcă.

„Domnul primar, Dumitru Pantazi rămâne avocatul celor de la ApaVital. Nu este normal ce se întâmplă. Cu această ocazie, îi cer public, să pună pe siteul Primăriei, adresa celor de la Agenția de Dezvoltare Nord Est, prin care a fost respins proiectul de reabilitare a Palatului Cantacuzino”, a precizat Andrei Rîznic.

În același timp, Mihaela Spiridon consideră că atitudinea consilierilor PSD este lipsită de respect, și vorbește totodată de abuz de putere. Aceasta a declarat că dacă poziția lor era corectă față de cetățeni, s-ar fi prezentat la ședință. Cătălin Conache a subliniat dreptul cetățeanului de a decide prin referendum, în timp ce Sorin Olariu a declarat că avea așteptări mai mari din partea colegilor pesediști.

De cealaltă parte, prin intermediul unui comunicat de presă, consilierii PSD au susținut că demersul liberalilor este unul politicianist și nefundamentat, o nouă încercare înainte de alegeri, prin care să influențeze opinia publică. Ei vorbesc despre investiții pe care ApaVital le-a început la Pașcani, și la care nu se poate renunța. Organizarea unui referendum nu este oportună în acest moment la Pașcani, unde problemele cu operatorul au fost în mare parte rezolvate, susțin pesediștii. 

{youtube}Gt0nctkZNmQ{/youtube}

loading...
Advertisements

Related posts

Ședință ordinară de Consiliu Local cu 10 puncte pe ordinea de zi

Redacția

USL va face primele destituiri la Pașcani. Vezi cine vor fi noii directori ai RAGCL!

Răzvan Grecu

Balustrada şi trotuarele pasajului de pe strada Grădiniţei vor fi reabilitate

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site