RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Continuăm demersurile pentru desființarea Institutului Revoluției Române din 1989. Mișcarea revoluționară nu poate fi studiată și interpretată de către cei care au confiscat idealurile revoluției

Desființarea Institutului Revoluției Române din 1989, o sinecură care, prin acțiunile sale, insultă memoria celor care au fost victimele evenimentelor sângeroase din urmă cu 32 de ani, rămâne una din coordonatele Partidului Național Liberal.

Din nefericire, CCR a a declarat neconstituțională ordonanța de urgență a guvernului Orban pentru desființarea institutului cât și legea de aprobare a OUG adoptată de actuala coaliție.

În acest sens, alături de colegii mei liberali Iulia Scântei, Alina Gorghiu, Gabriel Andronache, Ioan Cupșa și senatorul USR-PLUS Cristinel Gabriel Berea am depus o nouă inițiativă legislativă pentru desființarea Institutului Revoluției Române din 1989, condus în mod rușinos de Ion Iliescu.

Mișcarea revoluționară nu poate fi studiată și interpretată de către cei care au confiscat idealurile revoluției din 1989. Ion Iliescu, președintele de onoare al Institutului, este judecat pentru crime împotriva umanității.

  

Românii au nevoie de aflarea adevărului și nu de finanțarea de la bugetul de stat a unui institut de propagandă și de distorsionare a evenimentelor din Decembrie 1989. Împăcarea cu istoria nu se face cu salarii alocate din bugetul public, cu funcții de secretari de stat și cu finanțare anuală de milioane de lei pentru un institut al sinecurilor acordate clienților politici numiți în funcții pe viață.

În susținerea acestei inițiative, argumentăm că institutul nu a acționat în vederea atingerii scopului și misiunii pentru care a fost înființat și finanțat din fonduri publice, nu și-a demonstrat utilitatea și a generat, prin activitatea sa, numeroase tensiuni și controverse în spațiul public, transformându-se într-o platformă politică pentru satisfacerea intereselor personale.

Related posts

ATENȚIE, PĂRINȚI! Și copiii se numără printre țintele preferate ale escrocilor!

Redacția

Scrisoarea foștilor ambasadori ai Statelor Unite ale Americii în România, transmisă românilor

Redacția

Colegiul Tehnic C.F. „Unirea” din Pașcani este Centru de Pregătire Examene Cambridge

Redacția
Încarcă...