RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consultanță de 44.000 de lei pentru un nou proiect de iluminat public

Primăria demarează procedurile pentru a obține fonduri guvernamentale, în vederea modernizării iluminatului public. În acest sens s-a inițiat o achiziție publică pentru cumpărarea serviciilor de consultanță pentru a obține această finanțare, suma alocată fiind de 44.000 de lei.

În cadrul acestui program ministerul Mediului alocă în acest an 384 milioane lei pentru a înlocui corpurile de iluminat stradal energofage cu tehnologii LED. Conform programului, localitățile cu până la 4.000 de locuitori pot primi până la 500.000 de lei pentru un astfel de proiect, în timp ce acelea cu peste 4.000 de locuitori pot accesa prin AFM sume de până la 1.000.000 de lei.

„Acest nou program vizând iluminat public stradal va reduce cu până la 40% consumul de energie electrică din fiecare oraș din România. În acest fel, dincolo de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, vom obține și o scădere consistentă a facturii locale și naționale la electricitate. Bugetul alocat pentru 2020 va permite ca circa 700 de localităţi din România să pornească aceste investiţii şi să beneficieze de o susţinere financiară de maximum 90% pentru proiecte de eficientizare energetică a iluminatului public”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Dosarele vor putea fi depuse din data de 13 iulie, sesiunea de depunere a dosarelor fiind deschisă până în 10 septembrie.

  

Reamintim că Pașcaniul are în derulare un contract de modernizare și întreținere a iluminatului public pentru care s-a angajat să plătească 22 de milioane de lei, bani pe care municipalitatea nu-i are în conturi.

Related posts

Vânzătorii ambulanți interziși pe strada Ștefan cel Mare și Esplanada din vale. Proprietarii de florării nu mai pot expune coroane, iar terasele vor fi deschise până la ora 24.00

Marius Parteni

ONG-urile din Pașcani pot depune proiecte pentru finanțarea lor din bugetul local

Răzvan Grecu

Luni, 10 iunie, se decide soarta RAGCL Pașcani!

Marius Parteni
Încarcă...