RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Constanta guvernării: creșterea lunară a numărului de angajați la stat

Numărul angajaților la stat este, din nou, într-o perioadă de creștere, borna de 1,28 milioane fiind aproape atinsă, exact în prag de pregătire a unei noi legi a salarizării pentru cei din sistemul public.

PNL și PSD nu au fost prea prudente pe tema angajărilor la stat FOTO Mediafax

PNL și PSD nu au fost prea prudente pe tema angajărilor la stat FOTO Mediafax

Datele publicate la începutul lunii iulie de Ministerul Finanțelor, care prezintă numărul de posturi ocupate la stat pentru luna aprilie 2023, arată că erau 1.279.314 de salariați la stat. E a doua lună cu creștere consecutivă. Diferența față de datele precedente, din luna martie, este de 2.260 de angajați în plus. Și în martie existase o creștere de 470 de posturi noi ocupate la stat, față de datele furnizate de același minister pentru luna februarie 2023.

  

Cei mai mulți bugetari sunt în administrația publică centrală, adică 816.393 de persoane angajate la stat în aprilie 2023 (față de 815.788 de angajați în martie). Pe de altă parte, în administrația locală erau, la nivelul lunii aprilie, 462.921 de angajați. De altfel, grosul diferenței dintre martie și aprilie e din administrația publică locală, adică de 1.655 de oameni în plus.

Principalele categorii  

Cei mai mulți angajați pe care îi are un minister este cel al Educației,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Jeffrey Judd Jones, unul dintre cei 3 americani uciși recent în Ucraina

Redacția

Aurescu condamnă „procesul-spectacol” al Belarusului împotriva Svetlanei Tihanovskaia

Redacția

LIVE Ziua 99 de război. Un general ucrainean insistă că nu este nevoie ca trupele sale să se retragă din Severodonețk / Rușii au tras cu rachete de croazieră asupra infrastructurii civile în regiunea Liov / Zelenski: Forțele rusești ocupă în prezent aproximativ 20% din teritoriul Ucrainei / Marea Britanie va trimite Ucrainei sisteme de rachete cu lansare multiplă M270

Redacția
Încarcă...