NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consiliul Județean Iași se implică pentru devierea Siretului

Apele Siretului au devenit o amenințare pentru  gospodăriile din Comuna Alexandru Ioan Cuza.

 

Maricel Popa, Presedintele Consiliului Județean Iași împreună cu  Marian Șerbescu, Prefectul Județului s-au deplasat ieri la Al.I.Cuza pentru a identifica problemele cu care se confruntă comuna ca urmare a ploilor torențiale din ultimele zile și pentru a stabili împreună autoritățile locale măsurile urgente pentru preîntâmpinarea unor calamități.

Râul Siret a erodat adânc malurile și a ajuns la doar câțiva metri de gospodării, existând riscul revarsării peste casele din zonă.

“Acolo trebuie intervenit de urgență și deviat cursul Siretului. Am dicutat deja cu autoritățile locale și cu domnul Prefect acest aspect și vom solicita sprijin de la Guvern. Avem în vedere construirea unui nou canal pentru albia râului astfel încât să îl îndepărtăm de gospodăriile oamenilor’, a precizat Maricel Popa, președintele Consiliului Județean Iași.

Conducerea Consiliului Județean va sprijini autoritățile locale pentru ca proiectul să primească finanțare din fondul de urgență al Guvernului.

“Voi merge împreună cu domnul primar al Comunei Al. I. Cuza la Guvern pentru a susține proiectul de deviere a cursului Siretului și pentru a explica urgența cu care ne confruntăm la nivel local” a adăugat Maricel Popa Președintele Consiliului Județean Iași.

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Aveţi probleme cu presiunea apei? Iată ce vă transmite ApaVital!

Ema Roman

Programul de audiențe la Primărie al unui consilier local

Marius Parteni

Secretarii din judet, instruiti la Prefectura Iasi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site