RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Consiliul JAI. Un posibil vot privind intrarea României în Schengen nu mai e pe ordinea de zi

Reuniunea miniștrilor de Interne are loc, marți, cu ocazia Consiliului JAI. Dacă pe ordinea de zi provizorie, din 17 noiembrie, figura și un posibil vot privind aderarea României și Bulgariei la Schengen, acum acest punct a fost eliminat.

Tema Schengen poate fi discutată astăzi la nivel general FOTO Shutterstock

Tema Schengen poate fi discutată astăzi la nivel general FOTO Shutterstock

Conform ordinii de zi a Consiliului JAI, în ceea ce privește „Guvernanța corporativă a spațiului Schengen” figurează pe ordinea de zi situația generală a spațiului Schengen. Două puncte sunt la acest acest capitol, adică barometrul Schengen și eficientizarea sistemului de returnare. 

  

Un alt capitol de discuții este este opinia Consiliului privind aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria și în România. 

Scenariile avute în vedere de PSD

Cu două zile în urmă, Victor Negrescu, eurodeputat al PSD și consilier al premierul Marcel Ciolacu, a prezentat pe pagina sa de Facebook ultimele trei variante luate în calcul pentru aderarea României la Schengen până la finalul anului.

În contextul Consiliului Justiție și Afaceri Interne de săptămâna viitoare, unde se va discuta despre extinderea spațiului Schengen, a amânării votului privind intrarea României în zona de liberă circulație dar și a posibilei renunțări iminente la exercitarea veto-ului de către Olanda,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cehia: Manifestații la Praga împotriva propunerii de creștere a vârstei de pensionare până la 68 de ani

Redacția

Cîţu, despre acuzaţia de plagiat la adresa lui Ciucă: „Domnul premier va trebui să clarifice în faţa românilor situaţia”

Redacția

Raport oficial: Peste 75.000 de cazuri de infecţii respiratorii acute, înregistrate într-o săptămână, de aproape două ori mai multe faţă de aceeaşi săptămână a anului trecut

Redacția
Încarcă...