NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Consiliul European, sancţiuni economice împotriva Rusiei, urmează Belarus. Iohannis a subliniat că UE trebuie să îşi apere principiile, precum şi necesitatea coordonării cu SUA şi NATO

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat joi, 24 februarie 2022, la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European, convocată ca urmare a agresiunii militare neprovocate şi nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei. Preşedintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski, a intervenit prin videoconferinţă, prezentând evoluţiile în curs ale situaţiei de securitate. Liderii europeni au condamnat în cei mai fermi termeni agresiunea militară rusă la adresa Ucrainei, evidenţiind că acţiunile militare ilegale ale Rusiei reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi a principiilor Cartei ONU şi subminează stabilitatea şi securitatea la nivel european şi global. Şefii de stat şi de guvern au arătat că Federaţia Rusă este singura responsabilă pentru acest act de agresiune şi pentru pierderile de vieţi omeneşti şi distrugerile pe care le va provoca”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Liderii UE au cerut Rusiei încetarea imediată a acţiunilor militare, retragerea necondiţionată a tuturor forţelor şi echipamentului militar de pe întreg teritoriul Ucrainei şi respectarea deplină a integrităţii teritoriale, suveranităţii şi independenţei Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional.

Advertisements

Consiliul European a agreat politic un pachet de măsuri restrictive suplimentare, prin care vor impune costuri masive şi severe Rusiei pentru acţiunile sale, pachet agreat în strânsă cooperare cu partenerii şi aliaţii.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Fostul director al Mossadului, acuzat că a dezvăluit informații sensibile unei însoțitoare de zbor

Redacția

UPDATE Licitație de un miliard de lei pe 10 ani lansată de Primăria Sectorului 6 pentru colectarea și transportul deşeurilor/ Precizările primarului Ciprian Ciucu: ”M-am săturat să fiu făcut borfaș fără să fiu”

Redacția

Portugalia a început vaccinarea contra Covid a copiilor de 5-11 ani / Deși e a doua în lume dupa rata de vaccinare, este afectată de un val de infectări și spitalizări

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site