NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierul Pantazi le plângea de milă asistaților sociali, devenit primar îi vede ca pe niște profitori

Șefii Primăriei Pașcani nu vor mai semna pontajele de plată pentru persoanele beneficiare de ajutor minim garantat, dacă acestea nu execută orele de muncă. Acesta a fost mesajul dat ieri de primar care a susținut că pe aceste categorii de persoane Primăria nu se poate baza.

”Când se fac pontaje de prezență scade numărul beneficiarilor. Ei figurează că muncesc la Primărie, dar sunt prin grădinile lor. Nu e normal așa ceva. O să verificăm și responsabilii de echipă, știm bine cum era înainte”, a spus primarul Pantazi.

În evidențele Primăriei figurează 137 de beneficiari ai ajutorului minim garantat. Dintre acești aproximativ 30 sunt scutiți de la munca fizică de către medici. Numărul celor care își fac orele de muncă este în scădere atunci când trebuie să iasă pe stradă.

  

Beneficiarii de ajutor minim garantat trebuie să efectueze lunar 40 de ore de muncă fizică ușoară, cum ar fi: măturatul străzilor, întreținerea spațiilor verzi, îndepărtarea zăpezii de pe alei pietonale, igienizarea parcurilor, etc.

Trebuie remarcat faptul că atunci când era consilier Dumitru Pantazi avea o altă viziune asupra acestor categorii. Atât el cât și consilierii PSD au susținut că numărul acestora nu trebuie redus, deoarece nivelul de trai în Pașcani este unul scăzut.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Viscolul și ninsorile abundente îngreuneză traficul. Pășcănenii circulă greu, șoferii fac crize de nervi

Teona Gherasim

HARTĂ: Grosimea stratului de zăpadă din județul Iași

Redacția

Bilanț la trei ani de mandat: Dumitru Pantazi a construit două case impozante pentru copiii săi!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site