NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Afaceriștii la mâna executivului din Primărie. Concesiunile “cu dedicație” au prioritate. Secretarul Zuzan suspectat de primarul Pantazi că încasează șpagă!

Peste 50 de cereri de concesiune a unor suprafețe de teren așteaptă să fie analizate de legislativul local. Unele dintre ele au fost depuse de mai bine de șapte ani de zile. Dacă în administrația condusă de Neculai Rățoi acestea nu au primit răspunsuri, iar în cea a lui Grigore Crăciunescu au zăcut prin aceleași sertare ale funcționarilor responsabili de circuitul lor, nimic nu s-a schimbat în cele șapte luni de când primar este Dumitru Pantazi.

Și totuși pe ordinea de zi a ședințelor lunare apar proiecte de hotărâre cu privire la concesionarea unor suprafețe de teren, majoritatea dintre ele având în spate cereri depuse în urmă cu două sau trei luni. De parcă nu ar fi deajuns, în loc să se discute despre soarta acelor cereri de concesiune, în ședințele organizate de executivul local cu ușile închise se vorbește despre corupție și faptul că în Primărie există persoane care încasează șpagă.

 Pantazi, Pleșca și Ioniță l-au încolțit pe Zuzan

  

 Ieri în ședința de Consiliu Local de la Primărie s-a dat un semnal. Dacă cererea de concesiune depusă de societatea EkySam a fost rezolvată la a doua încercare, lucrurile s-au complicat când s-a discutat de scoaterea la licitație a unui teren situat în bariera Depoului Pașcani, acolo unde în prezent funcționează o vulcanizare.

Advertisements

Faptul că acolo o firmă are deja activitate, dar solicită abia acum concesiunea unui teren l-a nemulțumit pe consilierul Ioan Ioniță.

”Deja putem vorbi despre o ilegalitate, dacă pe terenul respectiv este o construcție”, a spus Ioniță.

”Clădirea este a municipalității și trebuie să aducă bani la bugetul local”, a fost replica lui Zuzan.

Aici a intervenit Vasile Pleșca care a adus în discuție și cazurile celorlalți oameni de afaceri care așteaptă un răspuns. La nivelul municipalității sunt peste 50 de situații în care Primăria trebuie să dea un răspuns agenților economici. Unii dintre aceștia, contribuabili de altfel la bugetul local, așteaptă demult răspuns la cereri. Sunt și cazuri în care Primăria a constatat că sunt ocupate ilegal suprafețe de terenuri. Toate acestea ar fi trebuit analizate în regim de urgență și luate decizii. Din păcate nu este așa.        

 Secretarul bănuit că percepe șpagă

Advertisements

 Micile contre verbale de ieri au și alte incidente în spate. Dumitru Pantazi, primarul municipiului, pare să îl fi luat în colimator pe secretarul Mircea Zuzan. Prin oraș circulă zvonul că o parte dintre cei care au depus o cerere pentru concesionarea sau închirierea unor suprafețe de teren au fost chestionați de trimiși ai primarului să îi întrebe dacă au dat sau li s-a perceput șpagă.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

Misterul primilor doi ani dezastruoși de mandat al administrației Pantazi a fost elucidat

Marius Parteni

Ședință extraordinară de Consiliu Local, săptămâna viitoare! Alianța PNL Pro România este în formulă completă, opoziția a anunțat boicot total!

Răzvan Grecu

40 de câini din padocul Primăriei au luat calea Franței. Pașcaniul scapă de maidanezi grație voluntarilor

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site