RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierul local Ioan Danu nu se lasă: a repus în discuție proiectul privind monitorizarea mașinilor Primăriei prin GPS. Costuri mici, economii mari!

Consilierul local Ioan Danu, PP DD, nu s-a lăsat descurajat de primarul Dumitru Pantazi cu privire la inițiativa sa de a implementa un sistem de supraveghere prin GPS a mașinilor Primăriei și instituțiilor din subordinea Consiliului Local.

Deși edilul șef a tergiversat promovarea unui astfel de proiect acuzând faptul că implementarea acestuia implică costuri mari și că obligația de a face proiectul cade în sarcina inițiatorului, Ioan Danu a insistat și a făcut de unul singur toată documentația necesară ca aceasta să ajungă pe masa consilierilor locali.

Consilierul PP DD a demonstrat prin oferta depusă la proiectul de hotărâre că temerea primarului Dumitru Pantazi precum costurile de implementare sunt ridicate este neîntemeiată. Astfel, pentru fiecare mașină care va fi monitorizată prin GPS costurile vor fi de 15 euro/lună, softul ce gestionează aplicația fiind capabil să arate în timp real pe site-ul oficial al Primăriei (la fel ca în Cluj) unde se află fiecare mașină monitorizată.

  

Mai  mult, aplicația care va fi disponibilă și pe telefoanele mobile ale consilierilor locali va arăta consumurile mașinilor și utilajelor monitorizate. Ioan Danu speră ca prin această monitorizare să scadă costurile municipalității cu achiziționarea de combustibil.

Menționăm că proiectul a fost depus în termenul legal pentru a putea fi pe ordinea de zi a ședinței ordinare din această lună.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pensiile se vor modifica începând cu 1 ianuarie 2024. Cum se vor majora veniturile românilor

Redacția

Bursele sociale și de merit au fost dublate. PSD și-a adus aminte de elevi, de când este în opoziție

Marius Parteni

Aleșii locali convocați pentru a vota restricționarea traficului greu, pe pasajul peste calea ferată din dreptul Lacului Peștișorul

Răzvan Grecu
Încarcă...