NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierul Dediu a sesizat Poliția cu privire la înlocuirea arbuștilor de pe Esplanadă, după ce în plenul CL a admis că e o decizie corectă!

Primăria Pașcani a fost reclamată la Poliție pentru lucrările de înlocuire a arbuștilor tuia de pe Esplanada din zona vale. Reclamația vine din partea unui consilier local, care ieri, în ședința extraordinară de îndată, admitea că acțiunile sunt corecte.

Subiectul cu privire la îndepărtarea arbuștilor și plantarea de mesteceni, a crizantemelor și prunus nigra a fost adus în discuție de consilierul Mihai Dediu (PSD). El a lăsat să se înțeleagă că ar fi o decizie greșită.

Cu privire la demersul și intenția administrației locale, primarul Marius Pintilie a răspuns:”Trebuie plantați copaci ca să creăm o atmosferă plăcută, dar copacul trebuie să fie de tip urban. În general tuia, sau orice fel de arbust, nu se plantează în fața zonelor comerciale. Pentru că se ia vizibilitatea, ai nevoie să vezi magazinele, să vezi vitrinele”, a susținut primarul Pintilie.

Pe subiect, cu o apreciere favorabilă a intervenit chiar și Mihai Dediu, cel care a adus în discuție subiectul.“Eu știu, cred că ar trebui să fiu primul care mă plâng de asta!”, a spus Dediu cu referire la faptul că societatea sa are sediu pe Esplanadă. 

  

Primarul Marius Pintuilie a răspuns:”Nu se pune problema că noi tăiem ceva și nu punem în loc. Plantăm mai mult”! 

Consilierul PSD a completat ulterior:”Mă plângeam că va costa foarte mult întreținerea, cu privire la conifere. Când am luat conifere, care sunt verzi tot timpul anului, și am pus foioase, din septembrie până în decembrie vom avea doar frunze peste tot”.

Viceprimarul Cristian Rățoi a subliniat că în locul unei tuia scoasă din pământ sunt plantați alți patru copăcei.

Chiar dacă reprezentanții municipalității au explicat că prin aceste lucrări se va realiza în următorii ani o zonă mai răcoroasă, consilierul Dediu a sesizat Poliția Pașcani, în decursul zilei de ieri.

Nu a fost în baza unui apel prin sistemul public 112, ci printr-o plângere verbală. Reprezentanții Biroului de Presă din cadrul IPJ Iași au spus doar că “se verifică o sesizare”!     

Alesul local nu a putut fi contactat telefonic pentru a explica de ce a sesizat Poliția Municipiului Pașcani.

Advertisements

Related posts

Primăria Pașcani gazda unei întâlniri pe marginea strategiei de dezvoltare a județului pentru perioada 2014-2020

Marius Parteni

Grupul PSD din Consiliul Local propune finanțarea unei monografii dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea echipei de fotbal a Pașcaniului

Răzvan Grecu

Extinderea balcoanelor pe domeniul public în zona centrală se va face doar cu acordul Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local

Răzvan Grecu
Încarcă...