NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii PSD au decis astăzi majorarea prețului la apă

Vești proaste pentru pășcăneni. Dacă la nivel central, Partidul Social Democrat promite majorări salariale, la nivel local, reprezentanții aceluiași partid majorează prețul la utilități.

 

 

În ședința extraordinară de Consiliu Local ce a avut loc astăzi, majoritatea social democrată a adoptat un proiect de hotărâre conform căruia prețul pentru serviciul de apă și canalizare prestat de ApaVital va crește cu 0,46 de lei pentru un metru cub de apă și va ajunge la 6,72 de lei.

Opoziția a refuzat să voteze acest proiect de hotărâre. Aleșii PNL au cerut ca mai întâi ApaVital să achite datoriile către bugetul local și Prest Serv Apa, iar Sorin Olariu, consilier PMP, și-a continuat forma de protest față de conducerea Primăriei, neparticipând la votul proiectelor de pe ordinea de zi.

Aceasta este cea de-a treia majorare de preț de când primarul Dumitru Pantazi a fost ales în anul 2012, iar prețul apei a crescut progresiv de la  4 lei la 5,35 lei pentru un metru cub, în 2012, pentru ca mai apoi să ajungă la 6,26 lei în 2014. De la 1 iunie 2017 va ajunge la 6,72 lei pentru un metru cub de apă.

Menționăm faptul că ApaVital are în intenție ca, împreună cu ARSACIS, să solicite majorarea prețului la apă din nou, dar doar pentru zona municipiului Pașcani, cu încă 0,8 lei. Acest fapt ar face ca prețul să ajungă la 7,48 lei pe metru cub de apă.

 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Investiție din zona deal la un pas de a fi dărâmată

Marius Parteni

Cum vrea Guvernul să promoveze alimentația sănătoasă în școli

Redacția

Autostrada Iasi – Targu Mures intra la finantare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site