NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii județeni se întrunesc în ședință ordinară, pentru a doua oară, la Ruginoasa

 

Consilierii judeţeni merg din nou la Ruginoasa, pentru o şedinţă maraton. Pe ordinea de zi a întrunirii de mâine sunt trecute nu mai puţin de 53 de proiecte de hotărâre.

  

 

O nouă şedinţă de Consiliu Judeţean, organizată pentru a doua oară la Ruginoasa în decurs de patru luni, are pe ordinea de zi, printre alte proiecte, unul propus de mai multe ori de conducerea executivă a CJ şi respins de fiecare dată din lipsă de susţinere.

Este vorba despre propunerea de preluare de către CJ de la comuna Ruginoasa a unui teren în suprafaţă de 1.725 mp, pe care să fie amenajat un teren acoperit de minifotbal.

Este a cincea oară de la începutul anului când proiectul se află pe ordinea de zi. Ca să fie adoptat, el trebuie să fie votat de 2/3 din numărul consilierilor, respectiv de 25 dintre ei.

Numai că alianţa PSD-ALDE-UNPR nu întruneşte acest efectiv. De cealaltă parte, liberalii şi colegii lor de la PMP insistă pe realizarea unei strategii de construire a unor asemenea centre de antrenament în mai multe comune, acolo unde sunt echipe cu rezultate notabile, la fel ca formaţia juniorilor de la Ruginoasa.

În şedinţa de mâine, consilierii se vor pronunţa pentru sprijinirea financiară, cu suma de 100.000 de lei, a Episcopiei Romano-Catolice, pentru derularea în parteneriat a activităţilor prilejuite de vizita Suveranului Pontif sâmbătă, 1 Iunie.

Achiziţionarea de servicii de consultanţă, asistenţă şi reprezentare juridică a Aeroportului pentru cauzele de contestare a autorizaţiilor de construcţie emise de Primăria comunei Aroneanu este subiectul unui alt proiect de hotărâre.

Amintim că aerogara ieşeană a cerut în instanţă anularea mai multor asemenea documente, pentru că au fost emise în zona de servitute (siguranţă) aeriană.

Capitolul „Drumuri judeţene“ începe cu reparaţiile (covoare asfaltice) pe DJ 248A între Voineşti şi Glodenii Gândului, în valoare de 478,95 mii lei.

Aleşii vor trebui să se pronunţe şi asupra a două credite de angajament, unul în valoare de 5,8 milioane de lei pentru modernizarea a 3 km pe DJ 248E, între satele Alexeşti şi Cuza Vodă, şi unul de 5,4 milioane de lei, pentru lucrări de modernizare a 2,3 km pe DJ 280, între Oţeleni şi limita judeţului Neamţ.

Mai multe proiecte prevăd preluarea în evidenţa contabilă a CJ a unor cheltuieli legate de lucrări de reabilitare la unitatea medico-socială Răducăneni, la cea de la Bivolari şi la Liceul special „Vasile Pavelcu“. De asemenea, mai multe activităţi culturale sau creative urmează să fie susţinute financiar de CJ, dacă consilierii vor fi de acord cu proiectele propuse.

Ordinea de zi, care cuprinde 53 de proiecte nu pare una „grea“, care să işte tensiuni – cu excepţia propunerii de transfer al acelui teren de la Ruginoasa la CJ – dar şedinţa este prima de după alegerile europarlamentare, încheiate dezastruos pentru PSD şi destul de îmbucurător pentru PNL.

Alianţa 2020 USR Plus, care a câştigat cele mai multe voturi în judeţul Iaşi, nu are niciun reprezentant în Consiliul Judeţean.

 sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

Advertisements

Related posts

Cristești: Se lucrează la refacerea drumurilor afectate de inundații

Ema Roman

Pintilie a explicat câți bani a cheltuit PNL Pașcani în alegerile locale (Video)

Răzvan Grecu

Topul firmelor din Pașcani realizat de primarul Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site