RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consilierii au aprobat ajutoarele financiare pentru montarea centralelor. Marius Pintilie știe de ce a întârziat primarul proiectul!

Consislierii locali au aprobat astăzi proiectul prin care municipalitatea va acorda ajutoare la încălzire pentru o parte din clienții fostei regii de termoficare. Proiectul a trecut cu amendamentele unor consilieri, dar cei care și-au montat deja centrale nu primesc ajutor.

 Conform documentului supus dezbaterii aleșilor locali, ajutorul financiar este cuprins între 2.500 de lei și 3.500 de lei în funcție de câte camere are apartamentul pentru care se solicită acești bani. Astfel, pentru o cameră se vor acorda 2.500 de lei, pentru 2 camere se vor da 3.000 de lei, iar pentru 3-4  camere se prevede un ajutor de 3.500 de lei.

  

Cei care doresc să beneficieze de acest ajutor de la bugetul local trebuie să îndeplinească câteva condiții. Una dintre aceste prevede că solicitantul trebuie să fi fost client al RAGCL în sezonul 2018-2019 și să se fi debranșat după 1 aprilie 2019. Beneficiarul acestui ajutor nu trebuie să aibă datorii la bugetul local.

Un alt criteriu este cel al veniturilor. Solicitanții trebuie să aibă minim 1.263 de lei pe membru de familie, adică venitul minim net pe țară. De asemenea, ajutoarele se acordă doar celor care locuiesc în imobile în care există gaz metan, iar beneficiarii trebuie să semneze un angajament conform căruia în 30 de zile de la primirea banilor vor aduce la Primărie documente justificative din care să reise că banii au fost cheltuiți în scopul în care au fost dați. În termen de 180 zile ei trebuie să prezinte de punere în funcțiune a instalației, propunerile venind din partea consilierului Marius Pintilie.

La finalul ședinței, liberalul Marius Pintilie a spus că știe de ce primarul Dumitru Pantazi a venit atât de târziu cu acest proiect de hotărâre. El crede că unul dintre acestea este legat de faptul că edilul s-a decis târziu să anunțe că regia locală nu va mai furniza agent termic și căldură în acastă iarnă.

Noi am tot insistat să le spună domnul primar oamenilor ce vor face în această iarnă. Într-un final, au aflat pășcănenii că trebuie să își pună centrale. Atunci unii și-au folosit economiile, alții au împrumutat sau au luat pe credite, centrale termice”, a spus Marius Pintilie.

 Un altul ar ține de activitatea conexă a primarului Pantazi, pe lângă cea din funcția publică:”Probabil s-a terminat o parte din campania agricolă și acum domnul primar stă mai mult la muncă”.

Related posts

Seceta a uscat o treime din județ. Restricții la alimentarea cu apă în mai multe localități

Redacția

Vreme schimbătoare până sâmbătă. Ne așteaptă temperaturi de până la 14 grade Celsius, însă nu scăpăm de ploi și ninsori

Redacția

Primăria a început curăţenia de primăvară. Străzile şi spaţiile verzi sunt primele obiective

Ema Roman
Încarcă...