RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Condamnare definitivă pentru profesorul „Patul sau patru”

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au dat ieri verdictul în procesul dascălului de la Universitatea de Medicină acuzat de un şantaj mai puţin obişnuit. Prof. Dumitru Păduraru pusese ochii de ceva vreme pe o studentă, de la care a cerut sex oral pentru a o trece un examen.

 

„Inculpatul a remarcat partea civilă încă din cursul primului semestru, aspectul fizic al acesteia trezindu-i interesul. Conform declaraţiei părţii civile, apetenţa inculpatului pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu studente cât mai tinere este notorie, acesta fiind cunoscut drept profesorul patul sau patru”, au spus procurorii DNA. După proba practică, el a chemat-o pe tânără în birou, a cerut sex şi a fost refuzat. 

  

Controlată de microfoane

Pe 26 ianuarie 2015, fata a aflat că nu promovase. Păduraru a dus-o într-un amfiteatru şi a controlat-o de microfoane. „Te aştept în semestrul II şi în fiecare săptămână, aranjată frumuşică, cum eşti acum… Săptămânal, în semestrul II te aştept”, a mai spus profesorul. „De asemenea, a întrebat-o ce culoare avea lenjeria sa intimă, precum şi dacă şi-a început viaţa sexuală. Păduraru Dumitru a condus persoana vătămată din nou în biroul său, unde şi-a dezlănţuit instinctele, demonstrând un comportament şocant, cu tente patologice”, au adăugat procurorii.
După câteva ore, fata s-a întors: „De această dată, Păduraru Dumitru şi-a schimbat tactica de abordare a victimei, în comparaţie cu modul brutal în care acţionase în dimineaţa aceleiaşi zile, trecând direct la punerea acesteia în genunchi şi exhibarea organului său sexual. A considerat că, pentru ca aceasta să fie mai relaxată şi să nu se sperie de el, este necesar să discute mai întâi: Stai relaxată. În primul rând, întinde-te şi stai”. Profesorul a ajuns s-o întrebe despre bunici şi cum face sex cu prietenul. Fata l-a denunţat şi înregistrat, iar la percheziţie, procurorii au găsit în birou o mulţime de prezervative şi Viagra.

Decizie finală
Judecătorii Tribunalului au schimbat încadrarea juridică din luare de mită în folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, păstrând însă acuzaţia de şantaj. Păduraru a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. El, dar şi procurorii, au făcut apel, iar dosarul a ajuns la instanţa superioară. Ieri, Curtea de Apel l-a achitat pe profesor pentru şantaj, pe motiv că fapta nu a fost săvârşită cu forma de vinovăţie prevăzută de lege, dar i-au dublat pedeapsa pentru folosirea abuzivă a funcţiei. Astfel, Păduraru a rămas cu doi ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere. Termenul de suspendare i s-a mărit de la 3 la 4 ani, iar pentru cât i s-a interzis să profeseze, de la 1 la 4 ani. În plus, nu are voie să ia legătura cu studenta sau rudele ei. Cristina CZELLER

Profesorul mai trebuie să muncească 120 de zile în folosul comunităţii

Sursa www.ziarulevenimentul.ro

 

Related posts

Accident rutier cu o victimă, la Blăgești

Redacția

Turişti ucrainieni implicaţi într-un accident rutier între Soci şi Boureni

Marius Parteni

Tinerii pășcăneni care au jefuit gigantul american E-Bay. Anchetă explozivă la Crima Organizată

Redacția
Încarcă...