RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă: O veste bună pentru medicii de familie

În cadrul sedinţei din 22.09.2014 a Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților s-a aprobat ,,Legea privind unele măsuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă”.

Această lege  are ca obiect  exonerarea de la plata sumelor pentru acoperirea cheltuielilor  de administrare şi funcţionare a acestor cabinete în perioada 28 mai 2008 – 1 iunie 2011. Sumele recuperate de CNAS până la data intrării în vigoare a legii vor fi restituite conform normelor stabilite printr-un  ordin emis de CNAS şi Ministerul Sănătăţii.

  De asemenea, Comisia de Sănătate a votat modificarea  şi completarea  Legii farmaciei nr.226/2008, în sensul menţinerii criteriului demografic  la înfiinţarea farmaciilor. Totodată s-au votat  unele reglementari privind eliberarea medicamentelor  din rețeaua proprie a ministerelor, prin care se asigură asistenţa farmaceutică pentru pacienţii trataţi în ambulatoriu, precum și reglementări referitoare  la acordarea asistenţei medicale pentru deţinuţi, în concordanță cu cerinţele  legislaţiei execuţional penale.  

  

 Grigore Crăciunescu

Deputat, membru al Comisiei de Sănătate

Related posts

Noua Republică are de astăzi filială la Pașcani. Vezi aici obiectivele la nivel local (Video)

Redacția

Pantazi a anunțat că nu mai candidează pentru postul de primar! Își dorește un post de deputat!

Răzvan Grecu

Senatorul Sorin Lazar: “Votul sau glontul?”

Redacția
Încarcă...