NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Comunicat de presă: O veste bună pentru medicii de familie

În cadrul sedinţei din 22.09.2014 a Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaților s-a aprobat ,,Legea privind unele măsuri referitoare la veniturile medicilor de familie care asigură continuitatea asistenţei medicale în centrele de permanenţă”.

Această lege  are ca obiect  exonerarea de la plata sumelor pentru acoperirea cheltuielilor  de administrare şi funcţionare a acestor cabinete în perioada 28 mai 2008 – 1 iunie 2011. Sumele recuperate de CNAS până la data intrării în vigoare a legii vor fi restituite conform normelor stabilite printr-un  ordin emis de CNAS şi Ministerul Sănătăţii.

  De asemenea, Comisia de Sănătate a votat modificarea  şi completarea  Legii farmaciei nr.226/2008, în sensul menţinerii criteriului demografic  la înfiinţarea farmaciilor. Totodată s-au votat  unele reglementari privind eliberarea medicamentelor  din rețeaua proprie a ministerelor, prin care se asigură asistenţa farmaceutică pentru pacienţii trataţi în ambulatoriu, precum și reglementări referitoare  la acordarea asistenţei medicale pentru deţinuţi, în concordanță cu cerinţele  legislaţiei execuţional penale.  

  

 Grigore Crăciunescu

Deputat, membru al Comisiei de Sănătate

Advertisements

Related posts

Jale mare la PDL. Greii refuză funcțiile de conducere pentru că depind de lefurile publice. Vezi aici structura de conducere pe Colegiu (AUDIO)

Marius Parteni

SURSE: UDMR se pregăteşte de guvernare. Ce ministere ţintesc liderii maghiari

Redacția

Fiul fostului primar Neculai Rățoi și-a anunțat candidatura la funcția de primar, în exclusivitate la Actualitatea TV!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site