RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Comunele uitate din județul Iași. Mădârjac, Grozești sau Cucuteni nu au măcar cinci firme active

65 la suta din numarul fimelor active de la nivelul judetului se concentreaza pe raza municipiului Iasi, potrivit Camerei de Comert si Industrie Iasi. Doar in capitala Moldovei sunt peste 12.000 firme active. Alte 23 la suta din total firmelor active se inregistreaza in 11 unitati administrativ teritoriale. Intre 600 si 1000 firme active se inregistreaza in Pascani si comuna Miroslava iar intre 150 si 600 sunt in comunele din jurul Iasului, Valea Lupului, Ciurea, Tomesti, Barnova, Rediu, Holboca sau Letcani cat si orasele Targu Frumos sau Harlau.

Cateva comune din judet sunt practic uitate de lume si mai ales ocolite de investitori. Distanta fata de municipiul Iasi si caile de acces sunt principalele elemente care condamna Madarjac, Cucuteni sau Grozesti la saracie.

Comuna Madarjac, de exemplu, aflata la o distanta de 49 kilometri de Iasi avea anul trecut doar 2 firme active a caror cifra de afaceri nu a depasit 40.000 euro. Nici Cucuteni nu sta deloc bine la acest capitol. La o populatie de 1300 locuitori, comuna are 3 firme active a caror cifra de afaceri este de 37.000 euro.

La 51 kilometri de municipiul Iasi, comuna Grozesti are doar 4 firme active a caror cifra de afaceri depaseste 450.000 euro. Dagata are 5 firme active la o populatie de 4800 locuitori si o cifra de afaceri de 160.000 euro.

  

In afara exemplelor enumarate, comunele Alexandru Ioan Cuza, Bals, Ciohorani, Coarnele Caprei, Costesti, Draguseni, Fantanele, Helesteni, Ipatele, Mironeasa, Mosna, Roscani, Tansa nu au mai mult de 10 firme active.

tele m

Related posts

Facebook este cea mai utilizată reţea de promovare în business

Redacția

Euro ajunge la un nou maxim istoric; cursul afişat de BNR: 4,8492 lei/euro

Redacția

Finanţarea acordată de instituţia de credit în cadrul programului ‘Noua Casă’ va fi de maximum 119.000 de euro

Redacția
Încarcă...