RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Comportamentul iresponsabil al premierului Ciolacu și ministrului Boloș în cazul Roșia Montană: cum mai pot conduce un guvern după ce și-au subminat propriul stat?

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Finanțelor Marcel Boloș au anunțat în ultimele două luni un dezastru, o apocalipsă bugetară pentru România: pierdem miliarde de dolari în procesul pentru aurul de la Roșia Montană. S-au antepronunțat, au pus pe jar partenerii internaționali ai României, au declanșat o isterie pentru publicul intern și au ajuns să facă scenarii politice cu implicații majore precum un referendum național. Vineri, România a câștigat, iar comportamentul lor iresponsabil pune sub semnul întrebării capacitatea lor de înțelegere a modului în care se conduce un guvern.

Din 1 februarie, cei doi demnitari au vorbit constant despre perspectiva, o certitudine din punctul lor de vedere, ca România să fie obligată să plătească despăgubiri companiei canadiene Gabriel Resources în dosarul Roșia Montană. Pe ce s-au bazat? Nu e clar. Dar e evident că șeful guvernului român a proiectat perspectiva unei catastrofe financiare, vorbind în 23 februarie chiar de suma de 6 miliarde de euro, iar în 8 martie anunțând nici mai mult nici mai puțin decât posibilitatea unui referendum.

De ce vorbim de comportament iresponsabil în acest caz? Iată motivele.

Iresponsabilitate față de partenerii instituționali ai României. Orice finanțator al datoriei de stat – bancă,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

MAE: În Afganistan se mai află 35 de cetăţeni români, în principal personal de securitate angajat de Misiunea ONU și de o companie de profil

Redacția

Geoană, întrebat dacă există pericolul ca Rusia să atace R. Moldova: Militar nu are motive de îngriorare, dar un război hibrid total este de interes vital şi pentru Rusia

Redacția

Statele Unite au expulzat doi diplomați ruși, ca răspuns la acțiunile Moscovei

Redacția
Încarcă...