NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Compania Siretul Paşcani, aflată în proces de dizolvare, a început procesul de concediere a salariţilor

Pentru aproximativ 300 de păşcăneni şi familiile lor, sărbătorile de iarnă vor aduce deznădejde şi grija zilei de mâine. De săptămâna viitoare circa o treime din salariaţii Siretului Paşcani vor primi decizia de încetare a contractului de muncă. Momentan, angajaţii societăţii sunt în faza de preaviz.

 

Societatea de textile Siretul Paşcani, fostă „Perdele“, va rămâne doar o amintire pentru zecile de mii de locuitori ai municipiului. În urmă cu 25 de ani, în “Epoca de Aur”, aici lucrau în jur de 5.000 de persoane. Luna trecută, firma a intrat în faza de dizolvare. Siretul Paşcani era deţinută indirect de câtre omul de afaceri Viorel Roman.
 
La un moment dat în acţionariatul firmei a figurat şi fostul premier Călin Popescu Tăriceanu. El nu avea un număr semnificativ de acţiuni, care să-i ofere o putere pe măsură. “S-au dat preavizele şi inevitabil în ianuarie vor urma şi concedierile. La acest moment contractele de muncă sunt în vigoare. De săptămâna viitoare o tranşă de salariaţi va primi deciziile. Este vorba de 86 de angajaţi care vor pleca acasă începând de săptămâna viitoare. Este posibil ca în preajma Anului Nou o a doua tranşă să primească deciziile”, a precizat jurnaliştilor “Ziarului de Iaşi” Gheorghe Moraru, oficialul Capital Insol SPRL – filiala Iaşi.
 
La finele lunii septembrie 2014, judecătorul sindic a luat la cunoştinţă de intenţiile administratorului judiciar şi a celui special privind declanşarea procedurii de faliment a societăţii. În şedinţa de pe 18 septembrie, instanţa a decis însă amânarea cauzei pentru soluţionarea propunerii de intrare în faliment. Creditorii au avut atunci la dispoziţie o lună de zile pentru a analiza situaţia şi a se împotrivi falimentului. Timp de mai bine de o lună, creditorii puteau să analizeze această situaţia şi să se declare împotrivă. În final, Tribunalul Iaşi a constatat că nu sunt obiecţii, fiind declarată deschiderea procedurii. „A căzut Imperiul Roman, darămite Siretul. Nu e un capăt de lume. Important este ce va fi după“, spunea la acea dată Constantin Popa, directorul P&A Recovery Management, administrator special al societăţii din Paşcani. Deşi a terminat anul financiar 2013 pe profit, Siretul raportând pentru anul trecut un plus de 18.164 lei, în acest an societatea a funcţionat mai mult pe „minus“. În iunie 2014, pierderile înregistrate se ridicau la valoarea de 5,5 milioane lei.
 

 sursa ziaruldeiasi.ro

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Deputat PNL: Spor de praf de 2.500 de lei la Avocatul Poporului

Redacția

Județul Iaşi are 12 produse atestate tradiţional. Printre ele se află și „plăcinte poale-n brâu” din Moțca

Redacția

Cartelele SIM vor dispărea

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site