RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Cioban bătut cu pumnii și picioarele de un paznic al firmei primarului Pantazi (VIDEO)

Paza proprietăților societății AgroComplex Lunca SA, ce aparține familiei primarului din Pașcani, se face cu pumnul și parul. Indivizii puși să păzească câmpurile firmei amintite recurg des la violență, chiar și când nu este cazul, pentru a demonstra că sunt fideli și de încredere.

Un astfel de episod s-a consumat vineri, 13 septembrie, pe un teren din satul Topile. Incidentul a fost văzut de un localnic care ne-a sunat sâmbătă la redacție pentru a ne povesti ce s-a petrecut în zonă.

  

Un cioban a fost lovit cu capul în gură de către Ion Dimache, un individ care se numără printre cei care păzesc terenurile AgroComplex Lunca SA. Acesta l-a lovit pe cel care era la păscut cu oile. Conform celor relatate de victimă în zonă a venit și Dumitru Pantazi care, după ce l-a văzut plin de sânge pe cioban, l-a trimis acasă pe paznicul Ion Dimache.

Stâna la care este cioban cel agresat aparține lui Vasile Davidoaia. Omul a fost un susținător al PSD la alegerile locale și parlamentare de anul trecut. Acum și-a schimbat opinia.”Eu am să merg la Poliție să reclam cele întâmplate. Nu este posibil așa ceva. Merg și la Medicina Legală. Domnul Pantazi să se ducă la el acolo, să ne lase și pe noi aici să câștigăm o bucată de pâine că lucrăm cinstit”, ne-a spus Vasile Davidoaia.

Incidentul de vineri a avut loc din cauza unor oi care au intrat pe un câmp de unde, în vară, a fost recoltat grâu de către societatea AgroComplex Lunca SA. Petrișor Pleșcan, ciobanul agresat, se afla cu animalele pe un câmp cu lucernă, pe care proprietarul stânii îl luase în arendă de la un sătean. Câteva oi au intrat pe terenul de unde a fost recoltat grâu, iar Ion Dimache ar fi intrat în acțiune.

“A venit spre mine, m-a înjurat și lovit. Am primit un cap în gură, mi-a dat cu pumnii și picioarele, după care m-a lăsat în lanul de porumb. Dacă nu mă lovea, scoteam repede oile, că nu au stat mult. Dar el le-a mânat pe toate. Când a venit domnul Pantazi și m-a văzut plin de sânge l-a trimis acasă”, ne-a povestit Petrișor Pleșcan.

Proprietarul stânii a fost și el amenințat de către paznicul societății AgroComplex Lunca SA. Tot el ne-a mai spus că primarul Pantazi ar fi rămas fără replică când a văzut victima plină de sânge. “M-a înjurat și amenințat, foarte urât ne-a vorbit. Mergem la Poliție luni să reclamăm fapta. Domnul Pantazi mi-a zis să plecăm, când a venit, că are el grijă de Dimache. Așa sunt crescuți oamenii aștia. Luați de pe drum, pus bâta în mână, și lăsați să păzească.Vreau anchetă la sânge. Suhatul este al oamenilor, nu al lui Pantazi”, a susținut proprietarul stânii.   

La fața locului a ajuns și un echipaj de Poliție de la Secția 6 Rurală. Reporterii noștri nu au reușit să afle, până la această oră, care sunt măsurile luate în acest caz.

Inexplicabilă este prezența lui Dumitru Pantazi la fața locului, tinând cont că funcția de primar este incompatibilă cu orice funcție de conducere sau execuție la o societate comercială. Legea îl obligă pe edilul șef să aibă grijă, în perioada celor patru ani de mandat, de comunitatea pe care o conduce și nu de interesele personale.

{flv}diverse/cioban batut{/flv}

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Metoda accidentul a revenit! Atenție mare să nu picați în plasa hoților

Irina Gherasim

Zeci de amenzi aplicate de polițiștii locali. Ce nereguli au fost constatate

Oana Cordoneanu

Românii sunt avertizați despre o nouă încercare de escrocherie. Le sunt promise titluri aristocratice și moșteniri

Redacția
Încarcă...