NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Comandantul Secției de Pompieri Pașcani a trecut în rezervă. ISUJ Iași, mesaj pentru Gelu Isticioaia!

După 25 de ani de carieră militară, locotenent – colonelul Gelu Isticioaia, în vârstă de 48 de ani, comandantul Secției de Pompieri Pașcani, a trecut în rezervă cu drept de pensie. Ultima zi de lucru a fost 15 mai 2020.

Gelu Isticioaia a fost comandantul Secției de Pompieri Pașcani din 2015, când a promovat concursul, cu media cea mai mare, care s-a desfășurat la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași. Înaintea sa, secția a fost condusă de colonelul Sandu Vornicu, care a fost avansat printr-un concurs ca ofiţer la Centrul Operaţional-ISU Iași.

Începând cu 15 mai 2020 comandantul Subunității de Pompieri Pașcani, colonelul Gelu Isticioaia, a trecut în rezervă cu drept de pensie după 25 de ani de activitate militară. În toți acești ani a salvat sute de vieți, în urma intervențiilor pe care le-a coordonat în mod excepțional, și a format personal care să îi rămână în urmă, să îndeplinească atribuțiile de serviciu cu aceeași măiestrie. Îl așteaptă o nouă etapă a vieții, aceea în care sacrificiul pentru cetățeni trece pe planul doi si familia este cea către care trebuie să se îndrepte acum când și-a câștigat acest drept după atâția ani de activitate. Tot colectivul, inclusiv comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași îi urează pensie lungă, fără probleme de sănătate și să se bucure cât mai mult de toate realizarile din timpul acestei cariere minunate”, ne-a declarat locotenent-colonel Silvia Bolohan, purtătorul de cuvânt al ISUJ Iași.

Comandantul Secției de Pompieri, Gelu Isticioaia, și-a dedicat întreaga carieră meseriei pe care a iubit-o și a îmbrățișat-o încă din tinerețe. Armata a făcut-o la Pompieri, între anii 1992-1993. A urmat apoi Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești, între anii 1993 – 1995, unde a terminat șef de promoție. Este și absolvent al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în perioada 2003-2006. Pe 5 ianuarie 1995 a fost angajat la ISUJ Iași, apoi câteva luni mai târziu, în iulie, a fost transferat la Pașcani, odată cu înființarea subunității din municipiu.

Pe 15 mai 2020 a solicitat să fie trecut în rezervă, cu drept de pensionare.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Iași a numit prin împuternicire noul comandant al Secției de Pompieri Pașcani. Este vorba despre sublocotenent Andrei Crețu, absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie. Acesta a fost repartizat la Pașcani în 2019, ocupând funcția de adjunct al comandantului Gelu Isticioaia.  

loading...
Advertisements

Related posts

„Împreună pentru tineri”: Tabără la Muncel pentru elevii din Pașcani

Redacția

Show de excepție făcut de băieții de la trupa de stand up comedy Deko Cafe în pub La Castani (Interviu)

Răzvan Grecu

Nelu Ploieșteanu va susține un concert la Restaurant UNO din Pașcani

Oana Cordoneanu
Încarcă...