NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Colegiul ”Sadoveanu” devine Școala de Programare

Începând cu luna octombrie, elevii din clasa a VI- a și a VII a de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani se vor iniția, grație Fundației Emag și Logiscool, în tainele programării. Proiectul se intitulează ”Școala de programare” și are ca obiectiv inițierea elevilor în lumea informaticii. Cursurile se vor desfășura pe durata întregului an școlar, sunt organizate în module de câte un semestru și se țin în sesiuni de câte 90 de minute, o dată pe săptămână. Elevii vor începe să învețe în cadrul acestui proiect elementele de bază ale programării cu ajutorul mediului de programare vizuală – Scoolcode Blox. Apoi vor descoperi “în paralel bazele programării bazate pe text – în mediul Mix – un script de programare adaptat din JavaScript, iar odată ajunși la un nivel avansat vor aprofunda programarea text.” De asemenea elevii vor învăța și despre producție și editare video; ei învață despre diferitele genuri de filme, despre cum să creeze și să editeze filme, vlog-uri, reclame sau reportaje, folosind tehnici de editare, trucuri ascunse din filme, subtitrări și efecte speciale. Practic, elevii sunt îndrumați de către instructori să descopere noțiuni de programare cu ajutorul jocurilor și blocurilor vizuale de comandă. De menționat că fiecare modul este adaptat vârstei și are ca obiectiv dezvoltarea abilităților digitale ale copilului, creativității și gândirii logice. Logiscool la nivel global înseamnă: O rețea internațională de școli de programare pentru copii și adolescenți, cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani Prezența în 22 de țări, cu peste 130 locații și 100.000 de elevi care au participat la cursurile și atelierele Logiscool. În România sunt prezenți de 3 ani, au peste 50 de locații, iar la cursurile lor au participat peste 30.000 de elevi

Musafiri din Polonia la Colegiul Național Mihail Sadoveanu în cadrul unui nou proiect Erasmus+
In perioada 11 – 17 octombrie, școala noastră va fi gazda unui proiect Erasmus + intitulat ” A GOOD START IN THE FUTURE BY STRENGHTENING KEY COMPETENCES”. Proiectul este realizat de liceul polonez Ogólnokształcące Centrum Szkół Mundurowych din Zamośc iar tematica abordată va fi legată, în special, de acordarea primului ajutor.

  
Advertisements

Related posts

Guvernul Coaliției Austerității condamnă Iașul la subdezvoltare! (P)

Redacția

Furnizarea apei întreruptă în Hăznăşeni, Boşteni şi Sodomeni

Redacția

Declarația politică susținută astăzi de către deputatul PNL Iași – Sorin Năcuță, cu privire la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani (P)

Redacția
Încarcă...