RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Președintele CJ Iași, Costel Alexe, anunță vizita la Iași a doi comisari europeni (P)

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași, a anunțat în această dimineață vizita la Iași a doamnei Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme și a domnului Nicolas Schmit, comisar european pentru locuri de muncă și drepturi sociale.

Aceștia vor fi prezenți în orașul nostru la începutul lunii aprilie, în contextul lansării Programelor Naționale aferente Politicii de Coeziune 2021 – 2027.

Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași: “România va primi în total 31 miliarde EUR din partea politicii de coeziune în perioada 2021-2027, în cadrul acordului său de parteneriat cu Comisia europeană. La aceștia se adaugă 15,4 miliarde alocare de la bugetul de stat, astfel că valoarea totală ajunge la peste 46 miliarde de euro.

Anul trecut au fost aprobate toate cele 16 programe aferente Politicii de Coeziune 2021-2027, 8 programe naționale și 8 programe regionale, pentru investiții strategice în spitale mai sigure, rețele strategice de transport, modernizarea infrastructurii de apă și canalizare și sprijin pentru mediul de afaceri.

  

Vreau să vă spun, dragi ieșeni, că programul pentru regiunea NE, din care face parte și Iașul, va beneficia de cea mai mare finanțare europeană, în valoare de 1,4 miliarde de euro, la care se adaugă și peste 300 milioane alocare de la bugetul de stat, ajungând astfel la o valoare de 1,7 miliarde euro.

Sunt sigur că astfel vom reuși să finanțăm obiective importante de care județul Iași și întreaga regiune a Moldovei au mare nevoie.”

Related posts

S-au finalizat lucrările de pe Lotul I al Axei Rutiere Strategice 1: Iași – Suceava! (C.P.)

Redacția

Costel Alexe, Președintele CJ Iași: Administrația județeană sprijină investițiile pentru dezvoltarea Pașcaniului (P)

Redacția

România oferă corectitudine tuturor minorităților sale și trebuie să primească aceeași corectitudine și din partea acestora! (P)

Redacția
Încarcă...