RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Colegiul Mihail Sadoveanu-implicat din nou în proiecte europene

În perioada 2-10.10.2013, Colegiul National „Mihail Sadoveanu”a fost reprezentat la un proiect TINACT(Tineret in Actiune) de catre eleva Bianca Aelenei, președintele Consiliului Elevilor.

Proiectul s-a desfasurat la Chișinău, în Republica Moldova si s-a intitulat Euro Bridge. Proiectul este înscris în sfera celor ce vizează stabilirea de parteneriate între ONG-uri din diferite țări pentru organizarea unor proiecte viitoare. Temele principale elaborate pe parcursul proiectului au fost managementul proiectelor Tineret în Acțiune și definirea problemelor din diferite societăți, dar și soluționarea acestora prin implementarea unor proiecte de către participanți în comunitățile lor. Problemele surprinse de tineri au vizat mediul înconjurător și importanța apei, relația dintre tineri și vârstnici, dependența de internet și tehnologie, importanța descoperirii modului de învățare al fiecăruia, importanța ajutorului acordat persoanelor cu dizabilități. Soluțiile oferite au variat de la proiecte de tip Tineret în Acțiune până la deschiderea unor ONG-uri care să vizeze strict rezolvarea acelor probleme.

Țările partenere la acest proiect au fost: Azerbaidjan, România, Danemarca, Georgia, Grecia, Italia, Norvegia, Rusia, Turcia, Ucraina, iar tot acest mix de culturi le-a permis participanților să învețe in mod informal despre alte tradiții și obiceiuri sau moduri de gândire total diferite de ale lor.

  

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

La Universitatea „Cuza” s-au terminat înscrierile. Unde este cea mai mare concurență

Redacția

Referendum pentru grevă în învățământ

Redacția

Fondul clasei/școlii, interzis dacă banii sunt strânși prin implicarea elevilor sau profesorilor

Redacția
Încarcă...