RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Coaliția acționează indecis: cu o mână reduce cheltuieli, cu alta încurajează dezmățul bugetar

Puterea nu se dezminte și, deși clamează că strânge cureaua, prin tot felul de acte normative guvernamentale, tot reprezentanții ei continuă să facă angajări pe bandă rulantă în teritoriu și să propună noi beneficii.

Marcel Boloș tot cere să fie strânsă cureaua, dar colegii nu aud FOTO Inquam Photos

Marcel Boloș tot cere să fie strânsă cureaua, dar colegii nu aud FOTO Inquam Photos

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat, joi, Legea privind măsurile fiscal-bugetare. Au fost crescute o serie de taxe și impozite, iar în cazul sectorului bugetar au fost vizate măsuri prin care are loc reducerea cheltuielilor. De asemenea, prin această lege au loc desființări de posturi la nivel central, în timp ce la nivel local aleșii au fost menajați, pentru a-și păstra personalul. 

  

Însă la nivel local, chiar dacă Guvernul a făcut concesia reducerii doar a 10% din posturi, primarii au ales să-și completeze echipele din instituții într-o perioadă în care ar fi trebuit să fie mai cumpătați. O analiză a „Adevărul” privind anunțurile de angajare în primării, publicate pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici în ultima lună (din 25 septembrie, când a fost aprobat proiectul Legea privind măsurile-fiscal bugetare, până miercuri), arată că 320 de noi angajați sunt pe cale să intre în administrația locală.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Vasili Hamutovski, fostul portar al FC Steaua, a fost condamnat de regimul Lukașenko la 2 ani de “chimie la domiciliu”

Redacția

BREAKING Crucișătorul rusesc Moskva s-a scufundat, anunță Ministerul rus al Apărării

Redacția

Dmitri Peskov, despre jurnaliștii străini: „Să vedem care va fi situația, cum se vor comporta”

Redacția
Încarcă...