NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă, reproșuri lui Budăi pentru anunțarea măririlor de pensii și salarii fără consultarea Coaliției SURSE

Premierul i-a adus mai multe reproșuri ministrului Muncii, în spatele ușilor închise, după ce Budăi a ieșit și a anunțat public unele posibile măriri de salarii și pensii, fără consultarea Coaliției.

foto fb marius budai

Marius Budăi, luat la rost de premierul Ciucă FOTO Gov.ro

Potrivit unor surse politice, premierul a considerat că decizia privind eventuale creșteri trebuia „făcută de Coaliție”, pentru că până nu vine proiecția pe buget, nu e bine ca Puterea să „vândă iluzii”. De altfel, decizia privind creșterea de 10% la pensii nu e luată, potrivit surselor citate.

  

Lui Budăi i-a fost reproșat în primul rând că nu a discutat despre posibilitatea măririi salariului minim în Comisia de Dialog Social, pentru a fi respectat formatul tripartit, în care să fie consultate și sindicatele, dar și patronatele. Mai ales cele din urmă să fie întrebate dacă pot susține o asemenea măsură.

Advertisements

Pentru moment nu se pune însă problema unei demiteri, inclusiv în cazul Budăi. „Ce s-a întâmplat cu Budăi a fost pe raspundere proprie. Cu noi nu a discutat Budăi”, susțin surse politice. De altfel, relația cu premierului cu ceilalți PSD-iști este considerată normală.

Doar simulări privind măririle

Advertisements

E vorba de calculele,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Războaiele, nu schimbările climatice, sunt responsabile pentru foametea din Africa – studiu

Redacția

Monica Anisie le cere inspectorilor școlari să monitorizeze orele online: Vin semnale de la părinți că orele nu se desfășoară

Redacția

Un oficial ucrainean afirmă că aproximativ 80% din Severodonețk este ocupat de forțele rusești

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site