NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: Probabilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare este una mică

Premierul României susține că probabilitatea ca Federația Rusă să folosească arme nucleare este „una mică”, explicând că decizia de a folosit asemenea instrumente într-un conflict nu este una politică și nu aparține unei singure persoane.

Ciucă susține că Rusia nu va folosi arme nucleare în războiul împotriva Ucrainei FOTO: INQUAM PHOTOS

Ciucă susține că Rusia nu va folosi arme nucleare în războiul împotriva Ucrainei FOTO: INQUAM PHOTOS

„Întrebuinţarea armei nucleare nu este o decizie care să aparţină doar unui singur om şi nu este doar politică, este o decizie care se duce la îndeplinire de către mai mulţi actori, or eu cred că în momentul de faţă nu am pierdut acel minim de raţiune în care să gândim că, dacă folosim arma nucleară, rezolvăm situaţia conflictului sau cineva are de câştigat de pe urma folosirii ei”, a declarat Nicolae Ciucă, într-un interviu difuzat, miercuri, de Antena 3, potrivit News.ro.

  

Nicolae Ciucă a precizat că în cazul în care Rusia va ataca o țară membră NATO, răspunsul alianței va fi unul pe măsură, potrivit prevederilor articolului 5.

Advertisements
Advertisements

Aşa cum arată lucrurile acum,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Boboteaza, ziua în care sunt sfințite apele. Tradiții și obiceiuri la români

Redacția

Ciolacu, la Şcoala Politică a TSD: Să ne criticaţi. Să învăţaţi din greşelile noastre. Să nu cumva să picaţi într-o capcană, să fiţi după chipul şi asemănarea noastră

Redacția

Ciucă, în Japonia: Componenta de securitate reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site