NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă, în Japonia: Componenta de securitate reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat

Nicolae Ciucă s-a întâlnit, luni, alături de, Marcel Ciolacu, cu Liga Parlamentară de prietenie Japonia-România, condusă de președintele Ichiro Assawa, în cadrul vizitei în Japonia a demnitarilor români.

Ciucă și Ciolacu la întâlnirea cu reprezentanții Ligii Parlamentare din Japonia FOTO Gov.ro

Ciucă și Ciolacu la întâlnirea cu reprezentanții Ligii Parlamentare din Japonia FOTO Gov.ro

Prim-ministrul Ciucă a subliniat faptul că este o onoare să reprezinte România la funeraliile de stat organizate în memoria fostului prim-ministru Shinzo Abe, primul șef de guvern din Japonia care a vizitat țara noastră și cel care a achiesat să lanseze Parteneriatul Strategic cu România, în contextul primirii de către președintele Klaus Iohannis, în vizita sa istorică din 2018.

  

Premierul a susținut că încheierea Parteneriatului Strategic între România și Japonia este nu numai un act realizat la momentul oportun, dar și o moștenire pe care o lasă fostul premier Shinzo Abe în sfera politicii externe, care reflectă viziunea sa remarcabilă în acest domeniu, atribuind României un rol relevant în această regiune. De altfel, atât România, cât și Japonia împărtășesc aceleași valori și interesul pentru apărarea lumii bazate pe reguli, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Advertisements
Advertisements

Componenta de securitate și apărare reprezintă unul din cei patru piloni de cooperare ai viitorului nostru parteneriat,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

UE va amâna plafonarea prețului petrolului rusesc / Când ar putea fi luată o decizie și care ar fi cea mai bună măsură în contextul mobilizării parțiale din Rusia

Redacția

Sorin Cîmpenau anunță că vineri sindicaliștii din învățământ vor avea o întâlnire cu premierul Ciucă

Redacția

Specialist pneumolog, avertisment pentru români în plină criză de COVID-19: ‘Ce trebuie făcut?’

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site