RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SUA, Germania și Ungaria se opun unei „foi de parcurs” pentru aderarea Ucrainei la NATO la summitul de la Vilnius (surse)

SUA, Germania și Ungaria se opun încercărilor Poloniei și statelor baltice de a oferi Kievului o „foaie de parcurs” pentru aderarea la NATO la summitul NATO din iulie, reflectând diviziunile din Occident cu privire la statutul postbelic al Kievului, arată, citând patru participanți la negocieri, Financial Times, citat de BBC.

Discuțiile au loc în contextul în care președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că va participa la summitul de la Vilnius doar dacă va vedea pași reali în vederea aderării Ucrainei la NATO, cum ar fi oferirea de garanții de securitate postbelică sau o colaborare mai strânsă cu alianța.

În martie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a prezentat țărilor membre un document cu propuneri „practice și politice” pentru Kiev, cum ar fi o nouă declarație privind relațiile Ucrainei cu NATO, care să se bazeze pe declarația din 2008 potrivit căreia Ucraina va deveni la un moment dat membră a alianței.

Diplomați implicați în discuțiile din această săptămână au declarat pentru FT că miniștrii de externe dezbat în mod activ la Bruxelles ce anume ar trebui oferit Ucrainei.

  

Toate țările membre ale alianței sunt de acord că aderarea Ucrainei la NATO nu poate fi discutată serios cât timp țara se află în război.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Suedia a câștigat finala Eurovision 2023. Loreen a obținut marele premiu pentru a doua oară, după victoria din 2012 / Pe ce loc s-a clasat Republica Moldova

Redacția

Biroul președintelui palestinian: Planul israelian pentru Rafah are ca scop alungarea palestinienilor din Gaza / Depăşeşte toate liniile roşii

Redacția

Ciolacu, întâlnire cu ambasadoarea SUA: Relația bilaterală este una puternică și va continua să se dezvolte

Redacția
Încarcă...