RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciolacu: Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%. Nu vom ezita să luăm decizii care să protejeze nivelul de trai

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, miercuri, că inflaţia a scăzut în luna mai la aproape 5%, înregistrând, de la vârful din noiembrie 2022 „cea mai accentuată scădere din întreaga Uniune Europeană”. El a punctat că Guvernul va continua să ia decizii care să protejeze nivelul de trai al populaţiei.

Marcel Ciolacu: Măsurile luate de PSD, cele mai eficiente soluții  FOTO Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu: Măsurile luate de PSD, cele mai eficiente soluții FOTO Inquam Photos / George Călin

Inflația a scăzut în luna mai la aproape 5%, adică atât cât prognoza BNR că va ajunge abia la finalul acestui an”, a scris premierul Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

  

Prim-ministrul a precizat că România a reușit să înregistreze cea mai accentuată scădere a inflației din întreaga Uniune Europeană și că Guvernul va continua să ia decizii care să protejeze nivelul de trai al populației.

Măsurile luate de PSD la guvernare, de plafonare a prețurilor la energie și gaze, respectiv a adaosurilor comerciale la alimente de bază, au fost cele mai eficiente soluții în sprijinul românilor. Am reușit să reducem inflația de la vârful de aproape 17% din noiembrie 2022 cu aproape 12 puncte procentuale – cea mai accentuată scădere din întreaga Uniune Europeană!

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Rusia încearcă să obțină mai multe arme de la Iran, inclusiv rachete balistice / Ce ar oferi în schimb

Redacția

Papa Francisc prezidează Vigilia Pascală la basilica Sfântul Petru din Roma, în timp ce starea sa de sănătate stârneşte preocupare

Redacția

Mobilizare în Parlament pentru respingerea unui proiect privind autonomia Ținutului Secuiesc

Redacția
Încarcă...