NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cine a fost, de fapt, tatăl lui Nicolae Ceaușescu. Ce i-a făcut Elena Ceaușescu socrului său

 

Despre Nicolae Ceausescu si odioasa s-au scris tone de carti si s-au realizat documentare si emisiuni televizate, insa despre familia fostului cizmar care a ajuns presedintele Romaniei intr-o epoca discutabila se stiu mai putine lucruri. Arhitectul Camil Roguski, cel care lucra in MAE pe vremea lui Ceausescu a facut mai de mult o dezvaluire interesanta despre tatal fostului dictator.

  

 

Tatal lui Nicolae Ceausescu, un om simplu pe care il ura Odioasa

In cartea ”Ceausescu: adevaruri din umbra” care a aparut in anul 2001 la editura Evenimentul Romanesc, Roguski ii se destainuie scriitoarei Mirela Petcu, careia ii spune ce fel de relatie exista intre Elena Ceausescu si socrul ei, Andruta, si cum reusea sa isi duca  fosta prima doamna la bun sfarsit toate rautatile.

Roguski a spus ca tatal lui Nicolae Ceausescu a fost un om simplu, sarman, caruia ii cam placea bautura. Nea Andruta ii spunea fiului sau toate nemultumirile pe care oamenii cu care se intalnea le aveau. De pilda, la un moment dat, un prieten de-ai lui Andruta i-au spus sa ii transmita fiului sau ca lumea are nevoie de butelii.

Nora Elena nu il suporta pe tata-socru, asa ca i-a distrus carciuma

Zis si facut, insa faptul ca socrul Elenei Ceausescu era atat de apropiat de oamenii de rand si un fel de mijlocitor intre popor si fiul sau care s-a ajuns mare om in stat nu era tocmai agreabil pentru odioasa chimista. In semn de razbunare, Elena Ceausescu a dat ordin sa se distruga carciuma unde tatal lui Ceausescu dadea la masea.

In locul respectivei carciume, de langa Televiziune, Elena a cerut sa se construiasca un aprozar. ”Acela era un batran simplu de tot, credincios, painea lui Dumnezeu. M-am intalnit odata cu el si mi-a zis: „Bai, ce noroc am avut eu cu baiatul asta, ca eram niste amarasteni!”

El, saracul, obisnuit ca la tara, se mai ducea, cand venea la Bucuresti, la cate o carciuma si lua cate o tuica. Se intalnea cu alti batrani si astia ii ziceau: „Spune-i lui fiu-tu sa ne dea butelii”. Ce se cerea pe vremea aia. El venea si-i spunea lui Ceausescu: „M-am intalnit cu Vasilica, cu Costica. De ce nu le dai, ma, butelii?” Cucoana s-a cam suparat ca ia legatura cu cine nu trebuie…”, a spus Roguski, conform historia.ro.

 sursa historia.ro

Advertisements

Related posts

Bilanțul românilor decedaţi în Diaspora din cauza coronavirusului

Redacția

Protest pentru autostradă: o coloană de maşini va merge de la Iaşi până la Tg. Mureş

Redacția

Decizie definitivă a Curții Constituționale. Fumatul în spațiile publice, INTERZIS

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site