NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cincizeci de ani de la atentatul terorist palestinian împotriva sportivilor israelieni la Jocurile Olimpice de la Munchen – Operațiunea „Mânia lui Dumnezeu”, răzbunarea statului Israel

Președintele Israelului, Isaac Herzog, va participa în Germania la comemorarea celor 11 sportivi care au pierit în zilele de 5 și 6 septembrie 1972, în urma operațiunii teroriste lansate de grupul Septembrie Negru și a răspunsului sfârșit catastrofal al trupelor de comando germane.

Atunci, sportivii israelieni au fost luați ostatici de un comando terorist palestinian în satul olimpic. Doi dintre ei au fost uciși în prima zi, 5 septembrie, iar restul au pierit în operațiunea de salvare executată de comando-ul anti-terorist german, a doua zi, pe aeroportul unde era pregătit avionul cerut de teroriști pentru fuga lor. Cinci teroriști au fost uciși în ambuscadă.

Modul în care au acționat atunci autoritățile germane, la mai puțin de trei decenii după Holocaust în țara care a inițiat uciderea a șase milioane de evrei în timpul celui de-al doilea război mondial, a produs consternare în Israel, mai ales că victimele de la Munich erau oameni neînarmați, uciși numai pentru faptul că erau israelieni și, de fapt, evrei.

Advertisements

Statul Israel nu a lăsat nepedepsită această atrocitate și a declanșat operațiunea sub acoperire Mânia lui Dumnezeu, care a țintit mai mulți palestinieni implicați sau bănuiți a fi implicați în organizarea și executarea atacului de la Munchen:

Advertisements
  
  • Pe 16 octombrie 1972 a fost împușcat mortal la Roma cu 12 gloanțe Wael Zwaiter,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Airbnb cumpără „casă cu 1 euro” în Sicilia și caută o gazdă pentru un an care să închirieze camerele

Redacția

Silvio Berlusconi a spus că e dezamăgit de prietenul său Vladimir Putin

Redacția

Acasă, în vremea pandemiei, nu e mereu sigur. Soluții pentru victimele violenței domestice

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site