NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

​Charles Michel cere ca Rusia să fie suspendată din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat vineri că Rusia ar trebui suspendată din Consiliul de Securitate al ONU.

Charles Michel, la ONUFoto: Bryan R. Smith / AFP / Profimedia

„Când un membru permanent al Consiliului de Securitate lansează un război neprovocat şi nejustificabil, un război care este condamnat de Adunarea Generală, suspendarea acelui membru din Consiliul de Securitate, în opinia mea, ar trebui să fie automată”, a spus Charles Michel referindu-se la războiul Rusiei în Ucraina, relatează DPA și Agerpres.

  

„Utilizarea dreptului la veto ar trebui să fie o excepţie dar a devenit, am văzut, regula. O reformă este necesară şi urgentă”, a mai spus Charles Michel, într-un discurs susţinut în faţa Adunării Generale a ONU la New York.

Advertisements

Cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate – China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia – își pot folosi dreptul de veto pentru a bloca adoptarea de decizii.

Consiliul de Securitate este cel mai puternic organism al ONU întrucât rezoluţiile sale sunt constrângătoare pentru ţările membre. În conformitate cu carta ONU, Consiliul de Securitate are „principala responsabilitate pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”.

Advertisements

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a solicitat în repetate rânduri ca Rusia să-şi piardă dreptul de veto în Consiliul de Securitate în timp ce este angrenată în acest război.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Sapte politisti s-au sinucis in 2012, unii dintre ei din cauza problemelor financiare

Redacția

Soţia preşedintelui Zelenski cere organizarea unor „culoare umanitare veritabile”

Redacția

Ciolacu: „Am finalizat toată structura politică a Guvernului”. Ce spune despre împărţirea şefiei Senatului şi a Camerei Deputaţilor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site