NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Casa Albă condamnă comentariile despre climă ale șefului Băncii Mondiale, Malpass

Casa Albă a declarat vineri că a condamnat recentele comentarii privind schimbările climatice ale președintelui Băncii Mondiale, David Malpass, care a fost criticat săptămâna aceasta după ce a refuzat să spună dacă acceptă consensul științific privind încălzirea globală, scrie AFP.

David MalpassFoto: Profimedia Images

“Condamnăm cuvintele președintelui” Băncii Mondiale, a declarat jurnalistilor secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. “Ne așteptăm ca Banca Mondială să fie un lider global al ambiției și mobilizării în domeniul climei”.

  

Departamentul Trezoreriei, care supervizează angajamentul SUA față de bancă, “a avut și va continua să aibă această așteptare clară față de conducerea Băncii Mondiale”, a spus ea.

Advertisements

Jean-Pierre a vorbit la scurt timp după ce principalul consilier al președintelui Joe Biden pe probleme climatice, John Podesta, a declarat că Malpass, un republican nominalizat de fostul președinte Donald Trump, nu ar trebui “să se menajeze” în ceea ce privește consensul științific privind schimbările climatice.

Malpass a fost criticat săptămâna aceasta de unii lideri mondiali și grupuri de mediu după ce a refuzat să spună dacă acceptă consensul științific privind încălzirea globală.

Advertisements

Vineri, Malpass a recunoscut că remarcile sale au fost “nefericite”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Papa către catolicii LGBT: Biserica este mamă și își cheamă toți copiii / Dumnezeu este Tată și nu se leapădă pe niciunul dintre copiii Săi

Redacția

Grindeanu: Sper ca în Camera Deputaților să fie respins proiectul de majorare a îndemnizațiilor demnitarilor

Redacția

Bătrân salvat de pompieri după ce a suferit un accident vascular pe acoperișul casei

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site