RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cezar Ionuţ Spînu câștigă al treilea mandat consecutiv de rector al Universităţii din Craiova/ De ce a fost contestată candidatura sa și ce spune legea

Prof. univ. dr. Cezar Ionuţ Spînu a câştigat, joi, cel de-al treilea mandat consecutiv de rector al Universităţii din Craiova, în urma alegerilor la care a obţinut 68,8% din voturi, transmite Agerpres.

La alegerile de joi au mai participat încă doi candidaţi: prof. univ. dr. Sevastian Cercel, care a obţinut 28,53% din voturi, şi prof. univ. dr. Roxana-Maria Ispas, care a obţinut 2,58%.

Potrivit datelor transmise de reprezentanţii Universităţii din Craiova, numărul total al alegătorilor prevăzut în listele electorale a fost de 799, dintre care s-au prezentat la vot – 750,voturi valabil exprimate – 736, voturi anulate – 13, voturi albe – 1.

Cezar Ionuţ Spînu a obţinut – 507 voturi, Sevastian Cercel – 210 voturi, iar Roxana-Maria Ispas – 19 voturi.

  

Cezar Spînu a obţinut al treilea mandat, iar candidatura sa a fost contestată de reprezentanţi ai mediului academic craiovean, inclusiv de Sevastian Cercel, profesor universitar doctor în Drept civil la Facultăţii de Drept, Universitatea din Craiova, având în vedere că atât vechea lege a învăţământului superior, cât şi noua lege intrată în vigoare în acest an prevăd un număr de maxim două mandate de rector.

„Se poate observa că interdicţia de a ocupa mai mult de două mandate în funcţia de rector este prevăzută în ambele legi.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Muzeul animat: Patrimoniu cultural în benzi desenate, dedicat copiilor

Redacția

Ministrul Energiei: Controale la furnizorii de gaze care au făcut contracte cu preț fix și acum vor să-l schimbe

Redacția

Favoritul principal Rafael Nadal a fost eliminat în turul doi al Australian Open

Redacția
Încarcă...