RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cercetașii aduc biblioteca vie la Pașcani

Odată cu provocările lumii digitale, cărțile au devenit pentru copiii din zilele noastre obiecte din ce în ce mai greu de răsfoit și, chiar și atunci, filele lor nu depășesc grosimea unei broșuri. Cercetașii pășcăneni, mai exact exploratorii (15-18 ani), s-au gândit să resusciteze interesul oamenilor pentru lectură, organizând un eveniment cu totul inedit pentru orașul nostru.

 

Este vorba de biblioteca vie, eveniment care se va desfășura sâmbătă, 27 aprilie, în holul Casei de Cultură din Pașcani, începând cu orele 16.00.

  

Spre deosebire de conceptul bibliotecii clasice, acesta se bazează pe un joc de rol în care cititorii interesaţi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp, le citesc, iar apoi le returnează bibliotecarului, pentru a fi răsfoite de următorii cititori interesaţi. Partea cea mai interesantă a acestui joc este faptul că toate cărţile sunt oameni, adică specialiști din diferite domenii de activitate, iar citirea lor presupune dialogul cititorului cu aceștia.

Această metodă, specifică educației nonformale, vine ca o completare a activităților de socializare închinate centenarului cercetășiei, care vor începe încă de la orele 12.00. Acestea presupun o scurtă prezentare a istoriei cercetășiei și a membrilor cercetași, la nivel global și local. Ulterior, categoriile mai mici de vârstă, lupișorii (6-10 ani) și temerarii(11-14 ani), îi vor delecta pe vizitatori cu obiecte realizate manual chiar de ei, în cadrul unui târg cu scop caritabil. Așa se face că cei interesați de suveniruri vor putea achiziționa, contra unei sume modice de bani, ouă pictate, diferite figuri origami sau felicitări cu mesaje pascale.

Întregul eveniment, preconizat a se încheia în jurul orei 18.00, va avea ca invitat special un colecționar de obiecte cercetășești, din orașul Iași. 

,,Este un proiect cu totul nou pentru orașul nostru, care a fost însă implementat cu succes în multe alte orașe. Sperăm să aibă succes și la noi”, a declarat Lucia Hen, coordonatoarea cercetașilor pășcăneni.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Vine vine primăvara: la plantat, spălat și curățat!

Răzvan Grecu

O bătrână din Gâștești își acuză fostul soț că îi distruge obiectele din casă și îi fură din gospodărie. Aceasta vrea să își instaleze o cameră video de supraveghere în locuință

Răzvan Grecu

Două cutremure au avut loc la o distanţă mai mică de 4 ore în Vrancea şi în Buzău

Redacția
Încarcă...