NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cercetașii aduc biblioteca vie la Pașcani

Odată cu provocările lumii digitale, cărțile au devenit pentru copiii din zilele noastre obiecte din ce în ce mai greu de răsfoit și, chiar și atunci, filele lor nu depășesc grosimea unei broșuri. Cercetașii pășcăneni, mai exact exploratorii (15-18 ani), s-au gândit să resusciteze interesul oamenilor pentru lectură, organizând un eveniment cu totul inedit pentru orașul nostru.

 

Este vorba de biblioteca vie, eveniment care se va desfășura sâmbătă, 27 aprilie, în holul Casei de Cultură din Pașcani, începând cu orele 16.00.

  

Spre deosebire de conceptul bibliotecii clasice, acesta se bazează pe un joc de rol în care cititorii interesaţi împrumută cărţi pentru o perioadă limitată de timp, le citesc, iar apoi le returnează bibliotecarului, pentru a fi răsfoite de următorii cititori interesaţi. Partea cea mai interesantă a acestui joc este faptul că toate cărţile sunt oameni, adică specialiști din diferite domenii de activitate, iar citirea lor presupune dialogul cititorului cu aceștia.

Această metodă, specifică educației nonformale, vine ca o completare a activităților de socializare închinate centenarului cercetășiei, care vor începe încă de la orele 12.00. Acestea presupun o scurtă prezentare a istoriei cercetășiei și a membrilor cercetași, la nivel global și local. Ulterior, categoriile mai mici de vârstă, lupișorii (6-10 ani) și temerarii(11-14 ani), îi vor delecta pe vizitatori cu obiecte realizate manual chiar de ei, în cadrul unui târg cu scop caritabil. Așa se face că cei interesați de suveniruri vor putea achiziționa, contra unei sume modice de bani, ouă pictate, diferite figuri origami sau felicitări cu mesaje pascale.

Întregul eveniment, preconizat a se încheia în jurul orei 18.00, va avea ca invitat special un colecționar de obiecte cercetășești, din orașul Iași. 

,,Este un proiect cu totul nou pentru orașul nostru, care a fost însă implementat cu succes în multe alte orașe. Sperăm să aibă succes și la noi”, a declarat Lucia Hen, coordonatoarea cercetașilor pășcăneni.

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Darius, un băiețel de 11 ani din județul Iași, are nevoie de ajutor! Intervenția în Turcia costă 14.300 euro

Redacția

Incendiu la Ruginoasa! Un depozit de furaje a fost cuprins de flăcări

Ema Roman

Parohia romano -Catolică ”Sfântul Anton de Padova” Pașcani are un nou preot. Părintele Francisc Vernică a terminat mandatul și a fost înlocuit de către părintele Mihai Cătău

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site