NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Cercetașii pășcăneni vor sediu pentru desfășurarea activității. Edilul local a spus că așteaptă ca ONG-urile să depună proiecte pentru a le finanța

Grupul numeros de cercetași din Pașcani, care funcționează ca Organizație Non Guvernamentală are nevoie de o locație de sine stătătoare, pentru a-și desfășura activitatea.

  

Inițiativa a venit din partea consilierului Bogdan Alexa care a transmis astăzi, către conducere, solicitarea venită din partea acestora. Conform acestuia este vorba despre aproximativ 300 de copii înscriși la Pașcani.

 „La nivelul municipiului Pașcani funcționează un ONG, Cercetașii României, care au filială și la noi. Sunt 200-300 de copii înscriși, este o acțiune de voluntariat, și solicită un spațiu să le punem la dispoziție pentru a-și desfășura activitățile. Am discutat ieri în comisii, l-am chemat pe domnul Apetrei să găsim o variantă, în care să putem ajuta acest ONG”, a declarat în cadrul ședinței consilierul PSD Bogdan Alexa.

 În replică, primarul Dumitru Pantazi a subliniat că fosta locație în care și-au desfășurat activitatea Cercetașii nu a fost îngrijită de aceștia, lucru pe care nu s-a sfiit să îl afirme public.

Cu toate acestea, edilul a spus că va încerca să găsească soluții pentru situația dată. Mai mult, bani pentru ONG-uri sunt, însă este nevoie ca beneficiarii să prezinte proiecte în vederea finanțării.

„Au avut spațiu la Primăria veche, nu vă ascund faptul că au lăsat locul cum l-au lăsat, viceprimarul știe mai bine. Analizăm și vom căuta soluții să rezolvăm problema. Toate sălile de clasă de la Școala Fântânele sunt ocupate, o să încercăm să găsim soluții. Îi așteptăm cu proiecte pentru finanțare . Avem prevăzuți bani pentru ONG-uri, dar să prezinte proiecte să putem să îi finanțăm. Dacă nu ajung banii, mai suplimentăm la rectificare”, a precizat primarul Dumitru Pantazi. 

 Rămâne de văzut dacă organizația va înainta conducerii un proiect pentru finanțare prin care să asigure cercetașilor o locație adecvată pentru desfășurarea activității.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Piaţa gunoaielor: comercianţi nemulţumiţi de condiţiile în care vând! Primăria spune că va rezolva situaţia (VIDEO)

Ema Roman

Conducta de apă care alimentează fosta uzină Remar s-a spart. Muncitorii sosiți la fața locului au lăsat blocurile din zonă fără curent electric

Răzvan Grecu

Fântâna arteziană inundată de mizerie. Apel al viceprimarului la cetățenii municipiului!

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site