NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Nemulțumiri în rândul consilierilor privind nominalizarea membrilor în Consiile de Administrație ale școlilor din Pașcani

Discuții ample astăzi, în ședința de Consiliu Local, pe tema nominalizării reprezentanților Consiliului Local în Consiliile de Administrație ale unităților de învățământ din Pașcani.

  

Consilierul Marius Pintilie a avut câteva precizări cu privire la proporția din alegeri în aceste consilii. Mai precis, liberalul susține faptul că PNL-ul are în Consiliul Local o treime din totalul de 24 de membri, ceea ce înseamnă că ar trebui să existe opt reprezentanți ai acestui partid.

„Am văzut că nu se respectă proporția din alegeri. Grupul PNL ar trebui să aibă o treime. Noi suntem cinci nominalizați, iar din punctul meu de vedere ar trebui să fim opt. De exemplu, domnul Anton nu este nominalizat nicăieri și dacă ar trebui să menținem proporția cum s-au format toate comisiile, ar trebui să mai avem încă doi oameni, reprezentanți din partea Partidului Național Liberal”, a declarat Marius Pintilie. 

Acesta a făcut două propuneri pentru ca proporția să fie respectată și în ceea ce privește PNL-ul.

În acest context, Carmen Apostol i-a propus lui Vasile Anton să o înlocuiască în Consiliul de Administrație de la Clubul Copiilor, iar în final, proiectul a fost votat de către toți cei prezenți.

Aproximativ aceleași intervenții au fost și la proiectul cu numărul patru pe ordinea de zi, cel care privește nominalizarea reprezentanților în Comisia pentru evaluarea și asigurarea calității în unitățile de învățământ din municipiul Pașcani, pentru anul școlar 2015-2016.

„Aș mai dori un consilier PNL în Consiliu, în baza aceleiași proporții. Voi întreba în primă fază dacă dorește unul dintre consilierii de pe listă să cedeze locul domnului Vârcă”, a precizat Marius Pintilie.

Codrin Toma a fost cel care a cedat locul consilierului PNL, iar Gabriela Nedelcu a concluzionat spunând că își dorește ca această comisie să fie și viabilă la nivelul unităților de învățământ.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Ședință de îndată convocată de opoziție pe situația de la RAGCL Pașcani. Apa caldă a fost sistată ieri, 4000 de familii fiind afectate în acest moment!

Marius Parteni

Jumătate din bugetul de investiţii pe 2016 al Consiliului Județean se duce în asfalt

Redacția

Un singur consilier și-a depus raportul de activitate până acum! Anul trecut doar 6 aleși locali au respectat legea!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site