NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Centralele pe gaz devin amintire?

Debranşarea de la sistemul centralizat de furnizare a energiei termice a cetăţenilor care locuiesc în blocuri, procedeu oricum destul de anevoios şi până acum, va deveni efectiv imposibilă după intrarea în vigoare a noii legi a energiei termice, aflată acum în dezbaterea Parlamentului.

 

  

Noua lege, care modifică legea 325/2006 a energiei termice, face practic imposibilă debranşarea, prin mai multe prevederi, potrivit ultimului draft al actului normativ, potrivit Economica.net.

În primul rând, legea introduce noţiunea de zonă unitară de încălzire. Adică orice zonă, care va fi definită de autoritatea locală (poate fi nu neapărat un oraş întreg, poate fi un cartier sau un cvartal de blocuri), în care funcţionează un singur sistem de alimentare cu energie termică, după cum a explicat mai demult vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

 

Noua lege spune din capul locului: în zona unitară de încălzire în care funcţionează sistemul centralizat, debranşarea este interzisă. „Deconectarea unui consumator de energie termică dintr-un condominiu şi debranşarea totală a instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă menajeră ale unui utilizator tip condominiu sunt interzise în cazul în care condominiul se află într-o zonă unitară de încălzire prin sistem centralizat de alimentare cu energie termică”, se arată în noua lege.

Sursa www.digi24.ro

Advertisements

Related posts

Protest în fața Administrației Prezidențiale. Sindicaliștii sunt nemulțumiți de salariul minim și nivelul pensiilor

Redacția

Pensii speciale: 3.000 de privilegiaţi nu au plătit nici măcar 1 leu contribuţii, dar încasează 641 milioane de lei pe an

Redacția

De luna viitoare, APIA poate da bani în avans fermierilor ieşeni

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site