RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Cele mai puternice companii din judeţul Iaşi. Printre ele se află firme și din Pașcani

Primele zece firme au avut o cifră de afaceri cumulată în 2017 de 3,94 miliarde de lei. De remarcat că prima companie din clasament a înregistrat o cifră de afaceri de aproape jumătate de miliard de dolari.

O parte din liderii de pe piaţa de business din judeţul Iaşi au înregistrat anul trecut schimbări atât la numărul de angajaţi, cât şi la profitul net sau cifra de afaceri. Dacă unele dintre firme au înregistrat scăderi ale cifrei de afaceri dar creşteri semnificative ale profitului net, altele au scăzut la ambele categorii . Topul realizat pe anul acesta de Ziarul de Iaşi se bazează pe cifrele de afaceri ale ultimelor bilanţuri fiscale declarate la ANAF de către firme, mai exact pe anul 2017.

  

Surprizele apar încă din capul cla­samentului, unde firma situată pe locul doi anul trecut a căzut pe locul trei. Există o firmă care a căzut şi opt locuri în clasament. Anul acesta am luat în calcul 15 firme, cele mai mari şi cunoscute din Iaşi.

 Cu o poziţie mai sus ca anul trecut se află Indus­trializarea cărnii Kosarom din Paşcani, firmă patronată de Neculai Apostol. Pe anul 2017, firma a înregistrat 165,6 milioane de lei cifră de afaceri şi 8 milioane de lei profit net. În topul de anul trecut, firma s-a aflat pe locul opt cu 166,3 mi­lioane de lei şi profit net de 9,1 milioane. Putem observa faptul că deşi a urcat o poziţie, aceasta a scăzut în afaceri şi în profit dar are mai mulţi angajaţi, ajungând la 500. Urmează Apavital pe locul opt în clasamentul „Ziarului de Iaşi“, cu o cifră de afaceri de 149,4 mi­lioane şi un profit net de 12,1 milioane de lei. Anul trecut, firma s-a clasat pe locul 10 cu o cifră de afaceri de 140,8 milioane şi un profit de 12,4 milioane. Putem observa faptul că a crescut cifra de afaceri dar a scăzut profitul iar numărul de angajaţi a crescut uşor, de la 1.211 la 1.262.

Afacerile au crescut şi la Cotnari, unde s-au înregistrat anul trecut afaceri de 148 milioane de lei şi un profit net de 9,8 milioane. Anul acesta firma se află pe locul nouă, comparativ cu anul trecut când s-a clasat pe locul 11 cu o cifră de afaceri de 139 milioane şi un profit de 22,9 milioane. Observăm faptul că, deşi cifra de afaceri a crescut, profitul a scăzut iar acest lucru arată faptul că firma a făcut investiţii importante. Pe următorul loc în top 10 cele mai mari firme după cifra de afaceri din judeţul Iaşi se află Iulius Management. Compania a raportat pe anul 2017 o cifră de afaceri de 129,9 mi­lioane şi un profit net de 32,5 milioane, mai mare decât anul trecut când a fost de 21,8 milioane. Chiar dacă am tras linie după primele 10 locuri, trecem în revistă şi firmele care ocupă următoarele cinci poziţii. Pe locul 11 se clasează Conest cu 127,2 milioane de lei cifră de afaceri şi 1,3 milioane profit net, pe locul 12 se află Conduent, fostul Xerox, cu o cifră de afaceri de 112,2 milioane de lei, pe locul 13 se află Eurotex Company cu o cifră de afaceri de 102 milioane, urmată de Te-Rox Prod de la Paşcani, care a declarat afaceri de 98,5 milioane şi de Build Corp SRL, care a avut în 2017 afaceri de 96 de milioane şi un profit net de 15,9 milioane.

articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro{jcomments off}

 

 

 

Related posts

Anchetă la comercianții de cereale. Este analizat prețul de vânzare

Redacția

Sindicaliştii din Administraţia Fiscală fac grevă de avertisment

Redacția

FABRICAT ÎN ROMÂNIA. Cea mai mare fabrică din Europa de huse și centuri de siguranță pentru scaune auto destinate copiilor, la Pașcani

Redacția
Încarcă...