NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Cele mai devastatoare raiduri aeriene din Al Doilea Război Mondial. Oraşul unde au murit 100.000 de oameni în două zile

Milioane de oameni au pierit în Al Doilea Război Mondial în urma bombardamentelor aeriene, iar oraşe întregi au fost distruse aproape complet.Peste 70 de milioane de oameni au murit în urma celui De-al Doilea Război Mondial,potrivit datelor istorice, iar o mulţime de oraşe au fost aproape rase de pe faţa pământului, în urma bombardamentelor. Iată câteva dintre cele mai devastatatoare raiduri aeriene din anii războiului, potrivit publicaţiei de specialitate onlinemilitaryeducation.org: Osaka (martie – august 1945), peste 10.000 de victime Centrele urbane importante din Japonia au fost ţinta unor campanii de bombardamente strategice, înainte de dezastrele provocate de bombele atomice în Hiroşima şi Nagasaki. Osaka a fost lovită în mod deosebit, suferind mai mult de 10.000 de victime civile în lunile martie, iunie, iulie şi august 1945. Raidul din 13/14 martie 1945 a fost cel mai intens şi distructiv. În acea noapte, oraşul a fost bombardat de 274 de avioane americane B-29, care au prăbuşit bombe incendiare şi cu napalm şi au făcut peste 4.000 de morţi şi dispăruţi, informează onlinemilitaryeducation.org.

Kassel (februarie 1942 – martie 1945), peste 10.000 de victime Oraşul Kassel din vestul Germaniei a fost supus unei campanii prelungite de bombardamente, între 1942 şi 1945, care au vizat zonele sale militare şi industriale. Atacurile aeriene au culminat cu raidul din noaptea de 22 spre 23 martie 1945. Atunci, Forţele Aeriene Regale Britanice au lansat 569 de bombe peste centrul oraşului german. Explozia concentrată a 1.800 de tone de bombe a provocat incendii uriaşe, care au adus moartea a peste 10.000 de oameni.

continuare pe www.adevarul.ro

  

 

Advertisements

Related posts

Atenție cum votați doamnelor și domnilor consilieri: Primarul din Brașov a fost reținut de procurorii DNA după ce a prejudiciat o societate din subordinea Consiliului Local!

Redacția

De teama coronavirusului, peste 300.000 de britanici s-ar fi lăsat de fumat

Redacția

Cum se instalează corect cârligele de remorcare?

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site