RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Cel mai mare Eveniment Național de Medicină Internă al Toamnei anului 2017 își deschide porțile la Iași

Ȋn perioada 23-25 noiembrie 2017 va avea loc la Hotelul Unirea din Iaşi Conferinţa Naţională ZILELE CLINICII III MEDICALE “Prof. Dr. Ion Enescu”, manifestare care se află la ediţia inaugurală şi care este organizată de către CLINICA III MEDICALĂ din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgente “Sf. Spiridon” și a Universității de Medicină și Farmacie GRIGORE T.POPA din Iaşi impreună cu Societatea Română de Medicină Internă.

 

  

Sub titlul CONCEPTUL INTEGRATOR AL MEDICINEI INTERNE – DE LA CLASIC LA MODERN, manifestarea beneficiază de prezenţa excepţională a unor lectori invitati de cea mai ȋnaltă ţinută ştiinţifică din cadrul Societăţii Române de Medicină Internă, Societății Române de Cardiologie, Societăţii Române de Reumatologie, Societății Române de Gastro-Enterologie, Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, din cadrul altor Societăți Naționale cum ar fi cea de Nefrologie, Endocrinologie, Boli Infecțioase sau Boli Metabolice și Diabet Zaharat, precum şi din cadrul celor mai importante Universităţi de Medicină și Farmacie si Instituţii Medicale din principalele centre ale ȋnvăţamântului superior din domeniul medical – Iași, Bucuresti, Timișoara, Tg Mureș, Cluj-Napoca și Sibiu.

“Conferinţa se adresează specialiştilor din domeniul vast al medicinei interne, cardiologiei, reumatologiei, gastroenterologiei, nefrologiei, endocrinologiei, patologiei infecţioase şi medicinei de familie, devenind ȋn acest fel o ocazie ideală pentru relaţionare medicală interdisciplinară, pentru crearea şi beneficierea de oportunităţi multiple în cercetarea medicală, în beneficiul pacientului, ȋmpreună cu cei mai buni specialişti ȋn domeniu, precum şi pentru consolidarea relaţiilor existente”, a  declarat Preşedintele Conferinţei, Conf. Univ. Dr. Ciprian Rezuş, seful Clinicii III Medicale din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe „Sf. Spiridon” din Iaşi.

Conferinţa se doreste a fi un OMAGIU adus memoriei Academicianului Profesor Universitar Doctor Ion Enescu (1884-1972), unul dintre ȋntemeietorii Școlii Românești de Cardiologie, părintele spiritual şi conducătorul Clinicii III Medicale-Terapeutice “Prof. Dr. Ion Enescu” (actuala Clinica a III-a Medicală) a Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași în perioada interbelică și în dificila perioadă de după război.

Manifestarea va beneficia de participarea a aproximativ 500 de medici rezidenţi, specialişti şi primari din domeniul specialităților medicale din toată ţara si va fi creditată de către Colegiul Medicilor ȋn cadrul programului de formare medicală continuă cu 14 puncte EMC.

O ceremonie religioasă ȋn cinstea memoriei Academicianului Prof. Dr. Ion Enescu cât și în memoria Profesorilor și Medicilor ce au profesat cu credință în cadrul Clinicii  a III-a Medicale, va avea loc ȋn ziua de 22 noiembrie 2017, ȋn jurul orelor 11.30, ȋn cadrul Clinicii  a III-a Medicală a Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi.

Simpozionul Omagial si Deschiderea Oficială „Academcian  Prof. Dr. Ion Enescu” vor avea loc ȋn data de 23 noiembrie 2017, începând cu orele 17.30, în Sala Cuza a Hotelului Unirea din Iași.

Operatorul Conferinţei este compania Focus Event, iar website-ul evenimentului este www.focusevent.ro/zie.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

 

 

Related posts

Vreme frumoasă la Iași de hramul Cuvioasei Parascheva

Redacția

Minivacanță pentru elevii din România înainte de Sărbători. Când nu merg la școală

Redacția

Cutremur de magnitudine 3,9 grade duminică în zona Vrancea

Redacția
Încarcă...