RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Cea mai nouă tulpină a COVID-19 a ajuns în Marea Britanie. Ministrul Sănătății: Sunt două cazuri de infectare cu Omicron, au legătură cu călătoria în Africa de Sud

Noua variantă a SARS-CoV-2 a fost confirmată într-o nouă țară europeană în ultimele 24 de ore, după cazurile suspecte identificate în Belgia, Germania, Cehia și pe aeroportul din Frankfurt. Cea mai nouă tulpină a COVID-19 a ajuns și în Marea Britanie, iar autoritățile române iau măsuri pentru gestionarea apariției acesteia.

Ministrul britanic al Sănătății, Sajid Javid, a anunțat sâmbătă, că a fost informat de către oficialii Agenţiei de Securitate Sanitară a Regatului Unit (UKHSA) în legătură cu două cazuri de infecție cu varianta Omicron.

Măsurile luate de britanici

„Cele două cazuri au legătură unul cu celălalt și există o conexiune cu călătoria în Africa de Sud. Aceste persoane s-au autoizolat la domiciliile lor, în timp ce se fac alt teste și se face o anchetă epiemiologică pentru depistarea contacților”, a scris ministrul britanic pe Twitter.

  

„Ca măsură de precauție, facem testări suplimentare țintite în zonele afectate – Nottingham și Chelsford – și se efectuează secvenționarea tuturor cazurilor pozitive. Aceasta este o situație în dinamică rapidă și facem pașii decisivi pentru a proteja sănătatea publică”, a transmis Sajid Javid.

We have been made aware by @UKHSA of two UK cases of the Omicron variant.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Statele Unite acceptă Israelul în Programul de circulație fără vize

Redacția

Agresiunea Rusiei: Kremlinul ar ținti în primă fază instalațiile ucrainene care alimentează Ucraina cu apă

Redacția

Rusia a transportat rachete la graniţa cu Finlanda, după ce statul nordic și-a anunțat intenția de a adera la NATO

Redacția
Încarcă...