NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Cea mai călduroasă vară în Spania, cu efecte teribile: mii de oameni morți, incendii, rezerve de apă diminuate, consum restricționat

4.600 de spanioli au murit vara aceasta, din cauza căldurii sufocante, conform statisticilor oficiale. În Andalusia, situația este gravă. Din cauza caniculei și a secetei, rezervele de apă pentru populație mai ajung doar pentru câteva luni și s-au impus restricții. În multe regiuni nu a mai căzut nicio picătură de ploaie din primăvară, transmite TVR.

A fost cea mai călduroasă vara de când se fac măsurători în Spania. Din cauza caniculei rezervele de apă au ajuns la minime istorice, incendiile au pârjolit sute de mii de hectare iar numărul deceselor provocate de căldură a depășit de 3 ori media ultimilor ani.

În Spania temperaturile sunt în continuare ridicate. Evantaiul este un accesoriu indispensabil, mai ales la orele amiezii. În perioada celor 3 valuri de căldură intensă s-au înregistrat 70 de decese zilnic. Turiștii au căutat atracțiile cu multă apă pentru a rezistă caniculei.

Rezervele de apă ale Spaniei au scăzut la o treime, iar în Andalucia cel mai mare bazin de apă, Vinuelas, este la 12 la sută din capacitate. În unele localități oamenii primesc apă cu cisternele.

Advertisements
Advertisements
  

Citește integral pe stiri.tvr.ro.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

CM 2022, preliminarii: Albania, locul doi în Grupa I (1-0 vs Ungaria) / Rezultatele zilei

Redacția

Burduja, scurt bilanţ la trei luni de mandat: Avem mult teren de recuperat. Dosarul cu şină, istorie în 3-5 ani

Redacția

Arhiepiscopia Tomisului, după ce DSP a recomandat folosirea lingurițelor de unică folosință: Adresa este tardivă şi fără scop

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site