RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Ce efecte are DRAGOSTEA asupra creierului şi de ce despărţirile ne provoacă DURERE?

Oamenii de ştiinţă au GĂSIT exact zona din creier unde începe să se dezvolte Alzheimerul

 

 

  

Dragostea este ca un drog, iar renunţarea la ea este perturbatoare şi dăunătoare.

Într-un fragment din noua sa carte ”Idiot Brain” (Creierul Idiot), neurologul Dean Burnett explică procesele chimice din spatele despărţirilor şi inimilor frânte.

 

Multe persoane trăiesc senzaţii din cele mai proaste după un eşec în relaţie, ghemuindu-se pe canapea pentru zile în şir, stând cu draperiile trase şi omiţând să răspundă la telefoane. Acestea se întâmplă din cauză că persoanei i-a fost adus la cunoştinţă faptul că nu se va mai vedea cu o persoană pe care a avut-o alături pentru o mulţime de timp. 

  FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2016

{module Fă o nominalizare pentru Gala Premiilor Actualitatea TV 2016}

Oamenii par să caute şi să formeze relaţii romantice monogame, iar acest lucru se reflectă într-o serie de lucruri ciudate pe care creierul le face atunci când ne îndrăgostim de cineva. Atracţia este guvernată de mai mulţi factori. Multe specii dezvoltă caracteristicile sexuale secundare în timpul maturităţii, dar care nu sunt implicate direct în procesul de reproducere. Spre exemplu, coarnele unui elan sau coada unui păun. Ele sunt impresionante şi arată cât de sănătos şi puternic este individul, dar nimic mai mult decât atât.

 

Oamenii nu diferă prea mult. Ca adulţi, vom dezvolta mai multe caracteristici care sunt aparent în mare măsura de a atrage fizic exponenţii de genul opus: vocea profundă şi părul facial la bărbaţi sau sânii proeminenţi şi curbele pronunţate la femei. Nici unul dintre aceste lucruri nu este “esenţial”. 

 

Este important să se facă diferenţa între dorinţa de sex, poftă şi mai profund atracţia personală,  romantism şi iubire, lucruri care de cele mai multe ori sunt căutate şi găsite în relaţii pe termen lung. Oamenii se pot bucura de interacţiuni sexuale pur fizice şi cu persoanele pentru care nu nutresc o adevărată “afecţiune” fără a face o apreciere a aspectului lor. Sexul este un lucru complicat şi greu se poate sincroniza cu activitatea creierului, deoarece la bază stă o mare parte din gândirea noastră ca adulţi şi comportament.

 

 Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Pierdut certificat constator a SC MIGAV COM SRL

Redacția

De la 1 ianuarie se ieftinesc hainele, autoturismele, băutura şi carburanţii

Redacția

Planurile-cadru pentru gimnaziu: Mult accent pe ştiinţe, păstrarea a 5 ore de Română la clasa a V-a

Redacția
Încarcă...