NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Ce autoturisme noi au achiziţionat ieşenii în primele nouă luni

Piaţa auto naţională a crescut în primele nouă luni cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar piaţa auto ieşeană cu 15%. Ieşenii, în luna septembrie, au cumpărat 143 de autoturisme Dacia, iar la mărcile de import brandul preferat este Ford cu 33 unităţi, urmat de Toyota cu 27 de unităţi. Locurile 4 şi 5 în preferinţele ieşenilor  au fost Opel şi Volkswagen cu câte 22, respective 21 unităţi.

 

Dacă facem analiza pe totalul pieţei, însumând autoturismele şi vehiculele utilitare, podiumul rămâne acelaşi: Dacia, urmată de Ford şi Toyota.

Revenind cu analiza asupra întregului an 2017, după nouă luni situaţia pieţei auto în Iaşi pentru autoturisme se prezintă în felul următor: Dacia – 982 unităţi, Ford – 236 unităţi, Volkswagen – 208 unităţi, Toyota – 193 unităţi si Renault – 186 unităţi.

Restul mărcilor au vânzări semnificativ mai mici decât jucatorii din top 5, aflându-se în intervalul 50 – 145 unităţi. Cele mai mici vânzări din judeţul Iaşi au fost făcute de către Mitsubishi – 10 unităţi, Jeep – 8 unităţi şi Alfa Romeo doar 4 unităţi.

Şi piaţa autoutilitarelor în primele nouă luni este într-o uşoară creştere cu 2,23% iar clasamentul în Iaşi se prezintă astfel: Ford – 62 unităţi, Fiat – 52 unităţi şi Renault – 40 unităţi.  

De remarcat faptul ca piata auto premium a scăzut la Iaşi cu 19,6% faţă de primele nouă luni ale anului trecut, iar la nivel naţional avem o creştere de 3,4%. Marele pierzător este BMW care anul trecut a livrat 139 unităţi, iar anul acesta doar 63 de unitati.
Analizând totalul autovehiculelor (autoturisme + vehicule comerciale uşoare) vândute în primele 9 luni ale anului 2017 în Iaşi, cel mai vândut brand este Dacia, urmat de Ford, singurul brand de import care, în Iaşi, a depăşit cifra de 300 de autovehicule vândute în această perioadă.

*Cifrele utilizate în analiză sunt preluare din raportul APIA (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autovehicule), septembrie 2017.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Declarații de avere: Cât a câștigat în 2019 viceprimarul municipiului Pașcani!

Răzvan Grecu

Cursuri de actualitate la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Redacția

Finanţarea acordată de instituţia de credit în cadrul programului ‘Noua Casă’ va fi de maximum 119.000 de euro

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site