NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Afacerile se nasc din pasiune. Designer de accesorii la doar 20 de ani

Pasiunea pentru frumos, un strop de talent, multă îndemânare și o răbdare de fier: acestea sunt ingredientele pe care o studentă de 20 de ani din Pașcani le pune într-un hobby din care a început să-și câștige deja bănuții de buzunar. Ea produce accesorii și vestimentație iar micuța afacere o gestionează printr-o pagină de pe Facebook.

După ce vara trecută a terminat primul an la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Al.I. Cuza” din Iași, Teona Gherasim a venit în vacanță acasă, în cartierul Lunca Pașcani. A încercat să-și găsească un serviciu sezonier, dar nu a reușit. A început să se joace cu resturile de materiale textile rămase mamei ei, care e croitoreasă. Încet-încet joaca s-a transformat în hobby, iar de vreo șase luni a început să vândă papioanele, broșele, medalioanele și celelalte accesorii pe care le confecționează. „Am început în martie, după sesiune. Încercam să-mi umplu timpul cu ceva și să câștig poate un bănuț. Așa că am dezvoltat această mică afacere…”, zâmbește ea.

O fire artistică, dublată și spirit antreprenorial. Are talent, are idei, are atitudinea potrivită. În studioul Actualitatea TV a intrat o tânără femeie de afaceri, cu ochelari cu rame subțiri și un deux pièces foarte șic.

  

Teona are 20 de ani și îi plac foarte mult copiii și psihologia – se specializează în Științele Educației. A jucat tenis și șah și a început să practice și yoga. Talentul se moștenește în familie, crede ea. „Este ceva ereditar… din partea mamei moștenesc acest talent. Fratele meu este momentan taximetrist, nu are înclinații artistice. Am un verișor care este pictor, e în străinătate. Și o verișoară care desenează foarte frumos”. Mama ei a învățat-o să aprecieze materialele frumoase, să le asorteze, să lucreze cu ele. Tot ea îi procură acum materialele, iar tatăl său, care e plecat în străinătate, îi trimite și el lucruri mai deosebite.

Cu timpul și-a diversificat produsele. Pe lângă micile accesorii nostime și colorate, a început să recondiționeze și haine vechi – „vintage”, cum îi place să le spună. Face rochii, fuste și bluze la prețuri mai mult decât accesibile. O rochie nu depășește 80 de lei, papioanele costă 5 lei, iar colierele și medalioanele, până la 12 lei. La început a vândut colegilor de la facultate, iar din iulie a deschis un mic magazin online pe Facebook, unde primește și comenzi: GTO Shop (by Teona Gherasim).

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Facebook este cea mai utilizată reţea de promovare în business

Redacția

Tramvai de 1 milion de euro modernizat la Remar Paşcani

Redacția

Preţul energiei electrice ar putea creşte cu până la 20%

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site