RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

CCR dezbate pe 28 septembrie sesizarea lui Iohannis asupra legii prin care sunt stabilite condiţii speciale de ocupare a unor posturi didactice şi catedre rezervate/vacante

Potrivit şefului statului, legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine unor principii constituţionale, precum cele referitoare la claritatea şi calitatea normelor, la securitatea raporturilor juridice, dar şi la egalitatea în drepturi a cetăţenilor.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, în data de 1 iulie 2022, Parlamentul a transmis Preşedintelui României, în vederea promulgării, Legea pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 (PL-x nr. 48/2022, respectiv L 236/2022), act normativ care implementează o serie de măsuri de încurajare a învăţământului de artă şi sportiv, pe de o parte, şi impune condiţii suplimentare pentru ocuparea posturilor didactice care necesită atestate şi avize suplimentare, pe de altă parte.

”Considerăm că prin conţinutul său normativ, legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine unor principii constituţionale, precum cele referitoare la claritatea şi calitatea normelor, la securitatea raporturilor juridice, dar şi la egalitatea în drepturi a cetăţenilor”, spune şeful statului.

În sesizare se arată că la art. I pct. 4 din legea supusă controlului de constituţionalitate, cu privire la Legea nr. 1/2011, după art. 2541 se introduce un nou articol, art. 2542, prin care se stabilesc condiţii speciale de ocupare a unor posturi didactice şi catedre rezervate/vacante.

  

”Analizând parcursul legislativ al legii criticate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

De ce verifică poliția prin stație CNP-ul în plină pandemie?

Redacția

WSJ: De ce lira turcească cade precum o stâncă?

Redacția

Austria pune „condiții clare” Comisiei Europene pentru a fi de acord cu primirea României și Bulgariei în Schengen. Anunțul făcut de ministrul de Interne de la Viena

Redacția
Încarcă...