NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Caz mai puţin obişnuit la Judecătoria Pașcani. „Vă rugăm declaraţi-ne mătuşa moartă!”

 

Caz mai puţin obişnuit în instanţele ieşene! Rudele unei femei născută în urmă cu 101 ani încearcă să obţină în instanţă declararea judecătorească a morţii acesteia.

 

Astfel, Ion Prisecariu a depus la Judecătoria Paşcani o acţiune în acest sens, solicitându-le magistraţilor să o declare decedată pe Verginiea Silivestru.

Conform reclamantului, femeia, care s-a născut pe data de 25 ianuarie 1917, ar fi murit la finele lunii august 2004.

Înmormântată fără certificat

Reclamantul a chemat în judecată comuna Costeşti, din judeţul Iaşi, pentru ca aceasta să elibereze, totuşi, un certificat de deces pe numele rudei moarte.

„Ruda noastră a murit în august 2004. Au trecut 15 ani de atunci. La scurt timp după deces, noi am mers la medicul de familie care era în comună, dar acesta era în concediu. Am mers apoi la preot, care ne-a spus că va face înmormântarea bătrânei fără certificat constatator de deces, noi urmând să obţinem acest act de la medicul de familie la întoarcerea din concediu”, a declarat Ion Prisecariu.

La rândul ei, contactată telefonic, mama acestuia a susţinut acelaşi lucru. „Din cauză că doctoriţa de familie se afla într-un conflict cu preotul care era atunci la noi în sat, ea a refuzat să elibereze certificatul respectiv. În mod normal, nu ştiu dacă preotul putea să facă înmormântarea fără acel certificat, din ce am înţeles noi, el a şi fost sancţionat şi nu mai este la biserica de aici, a plecat. Noi ne-am adresat şi la Parchet, şi la instanţă, pentru că, totuşi, avem nevoie şi noi de acel act, aşa este normal!”, a afirmat ieri Viorica Prisecariu.

De remarcat este faptul că Judecătoria Paşcani a dispus la ultimul termen al dosarului ca un anunţ privind acţiunea să fie afişat la sediul instanţei, la ultimul domiciliu cunoscut al femeii, dar şi la sediul Primăriei comunei Costeşti, privind deschiderea procedurii de declarare a morţii, cu invitaţia ca orice persoană să poată comunica datele pe care le cunoaşte cu privire la femeie.

De asemenea, magistraţii au emis o adresă către Biroul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Paşcani, pentru notarea în cartea funciară a cererii de declarare a morţii persoanei respective. Judecătorii au decis amânarea cauzei pentru data de 28 februarie 2019. 

 sursa www.ziarulevenimentul.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

50 de locuri de muncă disponibile pentru pășcăneni la ALOFM

Oana Cordoneanu

Val de agresiuni în weekend

Oana Cordoneanu

La Iași se circulă greu din cauza zăpezii. Autoritățile au deszăpezit doar câteva drumuri

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site