NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Fapt divers

Cât te costă să-l vezi pe Moş Crăciun la el acasă, în Laponia (FOTO)


Moş Crăciun există şi poate fi văzut, la mare depărtare ce-i drept. Părinţii cu dare de mână îşi pot duce copiii să-l vadă pe moşul cu barbă albă în Laponia, dacă scot din buzunare o sumă deloc neglijabilă, 2.000 de euro de persoană pentru câteva zile.

 

Agenţiile de turism care oferă excursii în Laponia, Țara lui Moș Crăciun, le spun clienţilor că acolo este un loc magic dar cât se poate de real.

Laponia este o regiune situată în nordul Europei și este locuită de laponi. Zona este una etnică și culturală, iar datorită peisajului unic a intrat dub incidența UNESCO din anul 1966.

Laponia se întinde pe suprafața a patru țări : Norvegia, Suedia, Finlanda și Rusia. Peisajul său e compus din fiorduri, văi adânci, ghețari și munți, cel mai înalt fiind: Muntele Kebnekaise (2. 111m) din Suedia.

În lume, Laponia este cunoscută drept „Țara lui Moș Crăciun“, un loc plin de magie unde locuiește Moșul împreună cu renii și spiridușii lui, un spațiu miraculos unde se înfăptuiesc minuni și unde tot anul Moșul pregătește cadouri pentru cei cuminți.

Știați că în Laponia, totul este acoperit de zăpadă începând din luna octombrie până în martie? Și se pare că acest ținut mirific beneficiază de numai 5 ore de lumină zilnic, între ora 10:00 și 15:00, iar temperaturile variază între +12 grade C ziua și -40 de grade noaptea.

Citește articolul integral pe OradeIasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Zuzan și-a scăpat „solnița cu piper” în „borșul” lui Haldan

Răzvan Grecu

Dumnezeu “i-a incuviintat” sefului Bisericii Ortodoxe din R. Moldova un BMW 7 estimat la 100 000 de euro

Redacția

Află hobby-urile de top care te fac mai inteligent

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site